Vijesti / Politika

Nakon izbora

PRVI SASTANAK Milanović i Grabar-Kitarović sastali se u Uredu predsjednice

PRVI SASTANAK Milanović i Grabar-Kitarović sastali se u Uredu predsjednice
Goran Stanzl/Pixsell

Sastali su se prvi puta nakon predsjedničkih izbora.

Prvi puta nakon predsjedničkih izbora, danas poslijepodne, sastali su se predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović i izabrani predsjednik Zoran Milanović.

- Sastao sam se danas s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović u Uredu predsjednice, gdje smo održali radni sastanak na kojemu smo razgovarali o tranziciji predsjedničke dužnosti - objavio je Milanović na svom Facebook profilu.

- Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u Uredu predsjednice Republike izabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Prilikom susreta razgovaralo se o tranziciji predsjedničke dužnosti - objavili su iz Ureda predsjednice.

Milanoviću je, kako doznajemo od izvora bliskih Kolindi Grabar-Kitarović, ponuđeno da odmah može početi koristiti vilu Prekrižje do inauguracije. Tu je pogodnost Kolindi Grabar-Kitarović svojedobno ponudio i tadašnji predsjednik Ivo Josipović, što je ona i prihvatila, te se sa svojim najbližim savjetnicima preselila u vilu iz hotela Sheraton u kojem je do tada njen stožer djelovao.

Grabar-Kitarović je u izbornoj noći izjavila kako se nada da će se sastati s Milanovićem i izrazila spremnost za suradnju u prijenosu vlasti.

Rekla je da će ga uputiti u sve što je radila na Pantovčaku. Milanović je pak jučer rekao da će podržati Grabar-Kitarović ako odluči nakon dužnosti predsjednice nastaviti diplomatsku karijeru.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video