Vijesti / Politika

zahtjev za smjenom

PLENKOVIĆ O SMJENI DIVJAK 'Vlada je već odbacila oporbeni zahtjev'

PLENKOVIĆ O SMJENI DIVJAK 'Vlada je već odbacila oporbeni zahtjev'
Patrik Macek/Pixsell

Taj je zahtjev pokrenuo SDP, a potpisima ga podržali zastupnici HSS-a, HSU-a i Živog zida.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak, 14. siječnja da se Vlada već očitovala o oporbenom zahtjevu da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak kad je na sjednici u prosincu odbacila taj prijedlog.

- Mi smo se već kao vlada očitovali na tragu pismenog očitovanja i bit će nastupi sutra - odgovorio je Plenković novinarima nakon sastanka saborskog Kluba HDZ-a upitan o prijedlogu oporbenih zastupnika da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici Divjak.

Dodao je i da će dijelom nazočiti raspravi o ministrici Divjak, ali ne cijelo vrijeme 'jer za to nema potrebe', a u četvrtak je i sjednica Vlade te putuje u Berlin.

Vlada je na sjednici u prosincu prošle godine potpunosti odbacila prijedlog 31 oporbenog zastupnika u Hrvatskome saboru za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

- U cijelosti odbacujemo sve navode iz podneska i vezano uz dio koji se odnosio na prosvjede prosvjetara, kao i sve ono što se odnosi na reformu sustava obrazovanja - rekao je tada kratko premijer Andrej Plenković.

Nakon jednomjesečne stanke Hrvatski sabor počinje novu radnu sezonu i novu sjednicu koja će potrajati do početka travnja.

Sjednica će početi uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom' za kojega će premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima pitanja postaviti 40 zastupnika, a poslijepodne će raspravljati o prijedlogu 31 oporbenog zastupnika da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

Taj je zahtjev pokrenuo SDP, a potpisima ga podržali zastupnici HSS-a, HSU-a i Živog zida.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video