Vijesti / Politika

NAKON TABLETA ZA UČENIKE

Ministrica Divjak povukla milijune iz EU fondova za catering: Stižu teletina, škampi i dimljeni losos za radne grupe

Ministrica Divjak povukla milijune iz EU fondova za catering: Stižu teletina, škampi i dimljeni losos za radne grupe
Luka Stanzl/PIXSELL, Ilustracija

Novcem iz fondova EU, i to s čak pet milijuna kuna s PDV-om, financirat će se usluge cateringa za dva puta po 32 tisuće sudionika skupova stručnih usavršavanja...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, doznaje Jutarnji, ovih je dana raspisalo novi javni natječaj u sklopu projekta kurikularne reforme čiji će budžet većinom podmiriti novcem iz Europskog socijalnog fonda, ali ovoga puta nije riječ o opremi.

Novcem iz fondova EU, i to s čak pet milijuna kuna s PDV-om, financirat će se usluge cateringa za dva puta po 32 tisuće sudionika skupova stručnih usavršavanja, ali i za članove stručnih radnih skupina, kao i ostalih dionika projekta.

Ovi drugi pritom će proći nešto bolje od sudionika stručnih skupova: za njih će novcem iz fondova EU tijekom sastanaka biti osiguran catering na razini jelovnika od minimalno četiri slijeda prosječne cijene 225 kuna s porezom na dodanu vrijednost po osobi, a od naručitelja se očekuje da osigura izbor između dva mesna, jednog vegetarijanskog i jednog veganskog menija, kao i raznovrsne kombinacije namirnica.

Sudeći prema specifikacijama iz natječaja, za predjelo se očekuje pršut u kombinaciji s dinjom, izbor sireva s orašastim plodovima, buđola, ali i različite tople kombinacije kao što su tjestenina s tunom ili lososom, rižota, lazanje ili zagorski štrukli.

Mesni meniji u ponudi bi obavezno trebali imati teletinu, pašticadu, svinjeće medaljone i perad, a jela od ribe svakako trebaju uključivati kozice i škampe, brancin, oradu ili bakalar.

Veganski i vegetarijanski meni uključuje mnogo povrća te nadomjestaka za meso, a kad su u pitanju slastice, sudionici će moći birati između švarcvaldice, panna cotte, kremšnita, kao i različitih vrsti štrudla. 

U tu svrhu, pojasnili su, tako će biti potrošeno sve zajedno 540 tisuća kuna s PDV-om, a ostatak novca bit će potrošen na osiguravanje dva puta po 64 tisuće toplih napitaka i 'manjih obroka'.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video