Vijesti / Politika

PROMETNI PROBLEM

U SABORU O KUĆANSKOJ RAMPI 'Zatvorena je od 7 do 10 sati dnevno. To nije normalno'

U SABORU O KUĆANSKOJ RAMPI 'Zatvorena je od 7 do 10 sati dnevno. To nije normalno'
Zvonko Lončar

Problem 'kućanske rampe' nije novoga vijeka u Varaždinu i ta je tema bila aktualna i u prošloj godini, kada su najavljena i neka rješenja.

Na današnjem saborskom zastupanju nezavisni saborski zastupnik Mario Habek podsjetio je na problematiku kućanske rampe u Varaždinu (raskrižje Anine, Supilove i Novakove ulice).

Istaknuo je kako je ovo 'najveći prometni problem u Varaždinu' te je u Saboru apelirao da se taj problem riješi što prije.

- Dobio sam podatak od ljudi koji rade u Hrvatskim željeznicama da je ta rampa u 24 sata zatvorena od 120 do 150 puta, dok je u udarnom periodu, od 7 do 19 sati, zatvorena oko 75 puta. Ako uzmemo neki prosjek spuštene rampe od 4 minute, ispada da je rampa zatvorena od 7 do 10 sati dnevno – rekao je Habek.

picture
 

Istaknuo je kako je već pisao ministarstvu o problemu kućanske rampe, a da su o tom problemu govorili i drugi zastupnici iz Varaždinske županije.

U nastavku je Habek dodatno obrazložio problem kućanske rampe u Varaždinu.

- Najveći problem s kućanskom rampom je da vi imate situaciju da prolaze tri vlaka koji prolaze unutar 15 minuta i tih 15 minuta rampa je zatvorena, umjesto da se rampa diže svaki put kad pojedini vlak prođe. Meni to nije normalna situacija – zaključio je Habek.

picture
 

Vezana vijest:

Kućanska rampa pothodnik i kružni tok KONAČNO RJEŠENJE ZA KUĆANSKU RAMPU Ovo je projekt koji bi napokon trebao riješiti jedan od najvećih problema problema u Varaždinu

Problem 'kućanske rampe' nije novoga vijeka u Varaždinu i ta je tema bila aktualna i u prošloj godini, kada su najavljena i neka rješenja. Varaždinska gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, predstavila je rješenje problema 'kućanske rampe' rekonstrukcijom raskrižja izgradnjom podvožnjaka i kružnog toka. No takvo rješenje, istaknuo je tad Čehok, moglo bi biti ostvareno kroz 4 do 5 godina.

Zbog toga se kao privremeno rješenje javila ideja pretvaranja pothodnika u Miškininoj ulici u podvožnjak s ciljem rasterećenja prometnog opterećenja kod kućanske rampe. Čehok je kod najave tog rješenja naveo da bi radovi mogli započeti u proljeće 2020. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video