Vijesti / Politika

ČEHOK ZAPRIJETIO ROŽIĆU

GRAD TRAŽIO 10.000 KUNA 'Ne mislim platiti. Ako me tuže, idem na sud, jer nisam kriv'

GRAD TRAŽIO 10.000 KUNA 'Ne mislim platiti. Ako me tuže, idem na sud, jer nisam kriv'
Varaždinski.hr

Zbog javne izjave Grad je tražio od Rožića 10.000 kuna jer mu je, kaže, nanio 'reputacijsku štetu'.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok prošle je godine uputio dopis 'jednome predsjedniku mjesnog odbora' u kojem traži od njega da uplati 10.000 kuna zbog 'reputacijske štete' koju je svojim izjavama nanio Gradu. U suprotnom će Grad protiv njega pred sudom podnijeti tužbu.

Tu je informaciju danas na konferenciji iznio predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković. 

On nije rekao o kojem je točno mjesnom odboru riječ, no iznio je da su Gradu bile sporne izjave predsjednika mjesnog odbora vezane uz pružni prijelaz u Cehovskoj ulici.

Iz toga je razvidno da je riječ o Juraju Rožiću, predsjedniku 7. mjesnog odbora 'Biškupec'.

Naime, Rožić se javno oglasio nakon nesreće koja se tijekom srpnja dogodila na tome mjestu. 

Vezana vijest:

Juraj Rožićo Cehovskoj ulici Kritičan pružni prijelaz O NESREĆI U CEHOVSKOJ Rožić: 'Odgovornost snosi HŽ infrastruktura, ali i Grad Varaždin'

Rekao je tada da smatra da odgovornost za ovo stanje prvenstveno snosi HŽ Infrastruktura, ali i Grad Varaždin, koji je dužan voditi brigu o sigurnosti prometnica u gradu. 

- Da, zaprimio sam tu prijetnju, bilo je to u kolovozu prošle godine. No nisam s time želio u javnost, barem ne prije nego što to dođe do suda - rekao nam je Rožić, dodajući da je o tome dopisu izvijestio samo članove Vijeća mjesnog odbora.

Od njega se traži da plati 10.000 kuna ako ne želi na sud.

- Ne mislim platiti. Ako me tuže, idem na sud. Jer smatram da nisam kriv - kaže Rožić, dodajući da nakon toga o toj temi nije razgovarao s predstavnicima Grada.

Kaže i da to nije doživio kao pritisak.

- Ja i dalje nastavljam s radom i borbom da se taj prijelaz konačno osigura. Nakon posljednje nesreće, u prosincu, počeli smo prikupljati potpise za peticiju, imamo ih sada oko tisuću. Navodno su pripremni radovi za taj pružni prijelaz napokon započele, a koje je točno stanje provjerit ćemo sljedećih dana - rekao je o daljnjim planovima Juraj Rožić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video