Vijesti / Politika

PUNE RUKE POSLA

SUKOB INTERESA Povjerenstvo odbacilo dvije prijave protiv Čehoka. Avar nije bio takve sreće

SUKOB INTERESA Povjerenstvo odbacilo dvije prijave protiv Čehoka. Avar nije bio takve sreće
Varaždinski.hr

Povjerenstvo se bavilo i Radimirom Čačićem i Natalijom Martinčević. Ni tu nisu utvrđene sporne okolnosti.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa proteklih je dana odlučivalo o dvije prijave za sukob interesa protiv Ivana Čehoka. U oba slučaja odlučilo je da se postupak neće pokrenuti.

Uhljebljivanje

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Aleja, stan POLA TOGA FALI IMOVINSKA KARTICA Čehok zaboravio unijeti obiteljsku kuću, dodatni posao, dodatni stan...

Na sjednici 16. siječnja Povjerenstvo je odlučivalo o prijavi koja je ukazivala na zapošljavanje osoba koje su sudjelovale u dužnosnikovoj kampanji i bile na njegovoj kandidacijskoj listi u gradskim trgovačkim društvima. 

Supruga u Azerbajdžanu

Prošloga tjedna, 7. veljače, na dnevnom redu sjednice našla se prijava vezano za okolnost da je na službeni put u Azerbajdžan uz dužnosnika Ivana Čehoka putovala i njegova supruga te je Povjerenstvo ispitivalo jesu li troškovi njezina putovanja i boravka pokriveni iz proračuna Grada Varaždina. Iz prikupljenih podataka i dokumentacije utvrđeno je da to nije bilo plaćeno iz gradskog proračuna.

Ima još prijava

Vezana vijest:

Ivan Čehok prijava Udruga 'Varaždin bez smeća' prijavila Ivana Čehoka za sukob interesa

Koliko je javnosti poznato, postoji još prijava Povjerenstvu protiv varaždinskog gradonačelnika. O jednoj je nedavno izvijestila udruga Varaždin bez smeća, a vezano je uz to da gradonačelnik upravlja Gradom koji vodi sporove u vezi ugovora koje je on potpisao u svojem prethodnom mandatu.

Avarova firma

Što se tiče gradskih dužnosnika u posljednjem sazivu, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar nije kod Povjerenstva prošao bezbolno kao Čehok. Njemu je krajem prošle godine utvrđeno da je bio u sukobu interesa zbog toga što je istovremeno obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika i bio direktor u svojoj firmi Business Intelligence Concept j.d.o.o.

Kazna 2.000 kuna

Razdoblje u kojem je bio u sukobu interesa trajalo je od stupanja na dužnost 8. lipnja 2017. do 29. prosinca 2017. godine. Zbog toga je propusta morao platiti 2.000 kuna. U međuvremenu je Avar prenio vlasništvo nad tvrtkom na drugu osobu te više nije direktor.

Posebna savjetnica župana

Početkom prošle godine Povjerenstvo je odlučivalo i o prijavi protiv varaždinskog župana Radimira Čačića. Prijava protiv njega podnijeta je vezano uz imenovanje Natalije Martinčević posebnom savjetnicom župana. 

U prijavi je stajalo da imenovana ima sve povlastice poput službenog automobila, mobitela, putovanja te da koristi ured koji su koristili pročelnici u zgradi županije te da se 'bavi' kadroviranjem, odlučuje o zapošljavanju te da je 'opslužuju' županijski službenici, tajnice, ured za odnose sa medijima i tako dalje.

Nisu interesno povezani

Povjerenstvo ni taj postupak nije pokrenulo. Nakon prikupljenih podataka i dokumentacije utvrđeno je da je imenovanje provedeno sukladno Statutu Varaždinske županije.

Također, Povjerenstvo je ustvrdilo da 'iz poznatih okolnosti ne proizlazi da je navedena osoba interesno povezana s dužnosnikom'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video