Vijesti / Politika

NA SJEDNICI

Bruno Hranić ponovo izabran za člana Predsjedništva Europskog odbora regija

Bruno Hranić ponovo izabran za člana Predsjedništva Europskog odbora regija
Općina Vidovec

Predsjedništvo je skupina članova Europskog odbora regija koje se smatra pokretačkom snagom Odbora na političkom planu.

Nakon što je na 197. sjednici Vlade Republike Hrvatske načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić ponovno imenovan na petogodišnji mandat u Europskom odboru regija, na 138. Plenarnoj sjednici ponovno je izabran za člana Predsjedništva Europskog odbora regija u mandatu 2020.-2025.

Predsjedništvo je skupina članova Europskog odbora regija koje se smatra pokretačkom snagom Odbora na političkom planu. Predsjedništvo se sastaje prije svakoga plenarnog zasjedanja kako bi koordiniralo rad plenarne sjednice i povjerenstava, utvrđuje politički program Odbora regija i prati njegovu provedbu.

- Zahvaljujući dosadašnjem zalaganju u Odboru regija, Hranić je izabran i u ad hoc Povjerenstvo za reviziju poslovnika Europskog odbora regija te u radnu skupinu Zajedničkog savjetodavnog odbora Sjeverne Makedonije (JCC North Macedonia)  kao član EPP grupe - stoji u priopćenju.

Na 138. plenarnom zasjedanju na kojem su bili prisutni potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica i ministar uprave Ivan Malenica, Hranić se ukratko osvrnuo na Nacrt rezolucije Odbora regija 'Konferencija o budućnosti Europe' istaknuvši kako istu podržava te dodao:

- Europski odbor regija već duže vrijeme naglašava važnost dijaloga s građanima za bolju budućnost EU. Kao član Odbora regija pozdravljam ovu rezoluciju jer smatram da europski građani žele i trebaju biti uključeni u donošenje odluka. Oni žele da se njihov glas u EU čuje, stoga im moramo dati priliku da se uključe u različite rasprave. Samo dijalogom s građanima možemo utvrditi naše prioritete i riješiti pitanja koja   zabrinjavaju buduće generacije - istaknuo je.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video