Vijesti / Politika

stanje u hdz-u

GDPR PROZIVKA Miroslav Benko: 'Zašto se Damir Habijan ne ispriča članstvu stranke za katastrofalne rezultate u gradu?'

GDPR PROZIVKA Miroslav Benko: 'Zašto se Damir Habijan ne ispriča članstvu stranke za katastrofalne rezultate u gradu?'
Miroslav Benko, Facebook

'Sloboda misli, govora i djela je jedino što može pozitivno utjecati na stranku i dovesti ju na vlast u gradu Varaždinu!'

- Poštovani prijatelji, članovi HDZ-a, svi smo mi velika obitelj i stranački prijatelji, te se  moramo ponašati u skladu s time. Jučer me predsjednik Damir Habijan prozvao za nelegalno korištenje baze podataka članstva. Nisam želio nikoga uvrijediti ili na nečastan način koristiti vaše osobne podatke - stoji u priopćenju za medije koji je poslao Miroslav Benko, kandidat za šefa Gradske organizacije HDZ-a na predstojećim izborima.

Podsjetimo, između njega i aktualnog predsjednika Damira Habijana, jučer je zaiskrilo zbog e-maila koji je poslan svim članovima GO HDZ-a.

Vezana vijest:

Damir Habijan i Miroslav Benko Stranačka pretkampanja ZLOUPORABA PODATAKA U HDZ-U Habijan se ispričao članovima. Benko: 'Htio sam ispitati javno mnijenje'

- Nije sporno da se kontaktira članstvo, već to što su u tom mailu navedene sve e-mail adrese članstva koje su jasno vidljive i oni su izloženi svima - rekao je Habijan. 

Nije dugo trebalo na Benkov odgovor.

- Popis članstva stranke, udruge ili kluba nije nikakva tajna za njihove članove. Mnogi u gradu ga posjeduju, a nekoliko mojih prijatelja koji obnašaju ili su obnašali dužnost predsjednika temeljnih ogranaka mi je na moju zamolbu ustupilo njihove popise. Vaše podatke nisam slao nikome van stranke. Predsjednik Damir Habijan osjetio se prozvanim, a što mi nije bila namjera - istaknuo je Benko.

U samo prvih nekoliko dana od slanja, pristiglo je 70-ak ispunjenih obrazaca, dodaje.

- Navedeni odgovori pokazuju vaše javno mnijenje o stanju stranke u gradu Varaždinu i prvi puta pokazuju vaše zadovoljstvo da se članstvo pita o njihovom mišljenju i viđenju stvari. Vaši odgovori su vrlo značajni i upućuju novo/staro vodstvo što i kako bi trebalo promijeniti da stranka na idućim izborima poluči željeni rezultat, rezultat pobjednika na izborima u gradu Varaždinu! - smatra Benko koji je postavio i pitanja sebi i stranačkim kolegama.

- Zašto se Damir Habijan ne ispriča članstvu stranke za katastrofalne rezultate u gradu u proteklih 6 godina od kada je na čelu stranke? Zašto se ne ispriča članstvu za 15 posto na lokalnim izborima u gradu? Zašto se ne ispriča članstvu za 13 posto na izborima za EU parlament u gradu? Zašto se ne ispriča članstvu za 16 posto na predsjedničkim izborima? Zašto se ne ispriča što nije ažurirana baza podataka članstva, te što su podaci baze članstva u katastrofalnom stanju (stari telefonski brojevi, brojevi koji se više ne koriste, mail adrese koje više nisu u upotrebi, preminuli članovi)? Možda se predsjednik Damir Habijan upitao da li je sa članstvom radio na kvalitetan način? - ističe Benko.

Ovo je prijelomni trenutak na političkoj sceni Hrvatske, najviši oblik demokracije, smatra.

- Svaki član ponaosob ima pravo i mogućnost glasovanja/biranja. Zato će i kampanja biti značajno drugačija nego do sada i na najvišoj razini demokratičnosti. No pitanje je kako će se pojedinci prepoznati i snaći u tome. Jer navike je teško mijenjati preko noći. Budimo iznad najniže razine dostojanstva. Okanimo se zastrašivanja, bahatosti, umišljenosti. Sloboda misli, govora i djela je jedino što može pozitivno utjecati na stranku i dovesti ju na vlast u gradu Varaždinu!

Nikako mu nije bila želja javno iznositi stranačke probleme, dodao je.

- To su naši interni izbori. Njih moramo i trebamo sami rješavati, a ne opterećivati opću javnost. Stranka mora zadržati svoj dignitet i pokazati koliko je jaka, čvrsta, stabilna i demokratska na najvišoj razini hrvatske politike - stoji zaključno u objavi Miroslava Benka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video