Vijesti / Politika

Politiziranje i moraliziranje

Mladenović u 'ljubavnom pismu' Habijanu: 'Počeo si mijenjati stavove, ali još uvijek vjerujem u tebe i tvoje iskrene namjere'

Mladenović u 'ljubavnom pismu' Habijanu: 'Počeo si mijenjati stavove, ali još uvijek vjerujem u tebe i tvoje iskrene namjere'
Facebook Denis Mladenović

Obraćanje gradskog vijećnika predsjedniku Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Nezavisni gradski vijećnik Denis Mladenović danas se na svom Facebook profilu obratio predsjedniku Gradskog vijeća Grada Varaždina Damiru Habijanu u svojevrsnom ljubavnom pismu, kako je sam nazvao svoj komentar na društvenoj mreži.

Osim što je pristupio pisanju 'pisma' uz osjećaj miroljubivosti, istaknuvši to u Facebook statusu, u uvodu je naveo da su u posljednje vrijeme u političkim krugovima popularna ovakva 'ljubavna pisma'.

- Zašto je to tako pripisujem vjerojatno lošoj komunikaciji, pomanjkanju iste ili izostanku dijaloga. Pošto i u ovom slučaju navedeno izostaje već duže vrijeme, odlučio sam objaviti ovo pisamce da se uvjerim moram li uistinu nastaviti borbu za dobrobit građana našeg grada bez čovjeka u kojeg još uvijek polažem nade – napisao je u početku, a zatim se izravno obratio Habijanu.

- Dragi kolega gradski vijećniče i uvaženi Predsjedniče, proljetos smo odradili veliku stvar i to zajednički. Oduprijeli smo se nečem lošem i na taj način zaštitili interese građana grada u kojem živimo. Hrabro smo spriječili štetnu nagodbu između Grada i T&H Investa. Bez obzira što je dogovor bio da 'idemo do kraja', da nema odustajanja, predaje i prodaje, kasnije si za razliku od mene ipak odustao, no nisam ti zamjerio – piše Mladenović.

Kaže da nije zaboravio njegovu, ali i podršku predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Anđelka Stričaka.

- Kad sam ljetos 'drhtao' jer se šaputalo da mi 'sapunaju dasku' i spremaju otkaz, ti si mi bio velika podrška, to cijenim i nisam zaboravio. Nisam ni to da me bodrio te hrabrio i tvoj stranački pajdo Stričak. Da ne podlegnem pritisku i ne izlazim iz Gradskog vijeća jer činim ispravnu stvar suprotstavljanjem Čehoku, te da nema šanse da ostanem bez posla, a uskoro sam ostao. No, ni to nisam nikome zamjerio.

Napomenuo je da mu je HDZ-ov Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, dao otkaz tri tjedna pred rođenje djeteta.

- Kad me tvoj drugi stranački pajdo Runac šutnuo iz Zajednice i doslovno u jednom danu mi uručio otkaz, jer me se 'mora maknuti', i to 3 tjedna pred rođenje djeteta, i to sam prekosao i stoički podnio, te nastavio dalje svojim putem. Kad je isto tako na nedavnoj dodjeli priznanja sportašima grada 'zaboravio' spomenuti dobivenu državnu nagradu u Poreču Skate parku, za najbolji projekt sportske infrastrukture u Hrvatskoj za prošlu godinu, samo zato jer sam ja to odradio, i preko toga sam prešao. Bilo je to 'slučajno', ne? - retorički se pita Mladenović.

Preživio je i smjenu iz Upravnog vijeća Gradskih bazena.

- Kad su me mučki smijenili iz Upravnog vijeća Bazena jer su tvoji stranački pajdeki postupili suprotno dogovoru da ćete ostati suzdržani i glasali za moju smjenu, odnosno svojim napuštanjem sjednice gradskog vijeća netom prije to i omogućili, i to sam preživio.

Kad su me napadali da zašto te pozivam na zajedničke akcije jer si hadezeovac, poput otvorenja radova i Skate parka, dodjelu priznanja, akcije humanitarnog karaktera, i to sam prožvakao, suprotstavio se i poklopio ih. Kad su te prozivali da jako voliš novac i da primaš 9.000 kn mjesečno čiste love za držanje lojtre Čehoku, i tad sam te branio – ističe Mladenović.

Gradski vijećnik naveo je da su posljednji put komunicirali prije dva mjeseca, ali da se u međuvremenu nešto promijenilo.

- Kad smo prije 2 mjeseca posljednji put komunicirali, rekao si mi da NIKAD NE MIJENJAŠ STAVOVE, a da sam ja pomogao Čehoku da dođe tu gdje je dok si se ti borio protiv njega. Odgovorio sam ti da sam se ja maknuo kad sam se uvjerio što je uistinu, a da ti držiš lojtru i nastavljaš, predstavljajući to kao nešto ispravno i dobro za Grad i naše građane. Tu smo se razišli. Bez svađe. Nakon toga, počeo si se zalagati za nešto protiv čega si se donedavno zdušno borio. POČEO SI MIJENJATI STAVOVE – piše Mladenović u 'pismu'.

Smatra da Habijan zna da postoje dokazi da je bio protiv sporne nagodbe, a sad se zalaže za Čehokov prijedlog.

- To je između ostalog nagodba Grada i T&H Investa i plaćanje izgubljenog sudskog spora Ekos holdingu. Znaš da postoje nepobitni dokazi da si bio protiv toga, a sad to zagovaraš kao dio famoznog integralnog rješenja. Dokaze ću priložiti da te podsjetim ukoliko si zaboravio. Kad su nedavno razglabali hoćeš li ili ne navedene promjene stavova politički preživjeti, rekao sam da nije bitno politički preživjeti (jer danas jesi sutra nisi), nego ljudski. Ljudski je i griješiti. I priznati pogrešku. Ja sam je priznao i bez fige iskreno dajem sve od sebe da je ispravim, zbog građana koji su me izabrali, štiteći njihove interese, a ti? - pita Mladenović.

U završnom dijelu obraćanja Mladenović naglašava da još uvijek vjeruje u predsjednika Gradskog vijeća.

- Nemoj mi samo reći da je to politika, jer nije. To je močvara koju smo planirali zajednički raskužiti, i ti to dobro znaš. A ne enormno zadužiti generacije naših sugrađana milijunskim iznosima zbog nečeg u čemu nismo imali prste za razliku od drugih, koje bi zbog krivih, nepromišljenih a možda i dogovorenih poteza danas trebali spašavati i pokrivati ih kao poplun. Ponavljam, danas jesmo, sutra nismo. A Grad ostaje, onakav kakvim ćemo ga ostaviti, ili štiteći interese zajednice i građana, ili krupnog kapitala, zbog mrvica sa stola. P.S. još uvijek vjerujem u tebe i tvoje iskrene i časne namjere – završio je tako 'ljubavno pismo' Denis Mladenović.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video