Vijesti / Politika

ČAKOVEC - ZAGREB

BRZA PRUGA 'U kojoj je fazi? Sjedni i plači. Nemam više živaca s njima razgovarati'

BRZA PRUGA 'U kojoj je fazi? Sjedni i plači. Nemam više živaca s njima razgovarati'
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL, Marija Topolovec / PIXSELL

'Konačno su sad potpisali projektiranje. Nije to nevažno. Kad se da 14 do 15 milijuna kuna, onda netko pita što dalje.'

Dugi niz godina priča se o brzoj pruzi preko Lepoglave do Zagreba (Čakovec - Varaždin - Krapina - Zagreb). Župan Radimir Čačić bio je zadovoljan kad je taj projekt ušao u nacionalnu prometnu strategiju. Podsjetimo, najavljivao je da bi time Krapina od Zagreba bila na 20-ak minuta, Lepoglava 25 minuta, Varaždin na 40 i Čakovec na 45 minuta.

Vezana vijest:

Radimir Čačić, brza pruga, HŽ ULAGANJA U PROMET BRZA PRUGA 'HŽ čak 120 dana odlučuje o tome da li posao dati Štefu ili Juri!'

No nakon toga često je kritizirao brzinu provedbe toga projekta. Tako i na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Informacije o tome projektu zatražila je vijećnica Vlasta Cindrić iz Reformista. Dodala je da ima tek informaciju da je potpisan ugovor za projektiranje.

- A što reći... Sjedni i plači. Na dvije i pol godine godine kasnimo dvije godine! Pomalo sumnjam da se radi o svjesnoj opstrukciji projekta. Zasad to mogu svrstati pod potpunu nesposobnost - odgovoro je župan ponovno prozivajući HŽ Infrastrukturu.

Podsjetio je da je projekt prihvaćen.

- Direktno sam to dogovorio s Plenkovićem. Ušao je u prometnu strategiju i od onda nikud nikam. Konačno su sad potpisali projektiranje. Nije to nevažno. Kad se da 14 do 15 milijuna kuna, onda netko pita što dalje. Europa zna tražiti novac natrag. A ja nemam više živaca s njima ni razgovarati, to je sramota. No pred nama su izbori, bit će prilike - kaže župan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video