Vijesti / Politika

MOŽE LI ŽUPANIJA POMOĆI?

ČAČIĆ O ITAS-U 'Ne vode se firme štrajkom glađu! To je demagogija i svinjarija'

ČAČIĆ O ITAS-U 'Ne vode se firme štrajkom glađu! To je demagogija i svinjarija'
PIXSELL

'Zadnji put sam im jedini pomogao i imali su primjedbe. Ali opet ću pomoći', kaže župan o stanju u ivanečkoj firmi.

Tvrtka ITAS-Prvomajska, koja se proteklih dana našla u financijskim poteškoćama, a radnicima kasne plaće, bila je i jedna od tema na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Vezana vijest:

Dragutin Vincek DRAMATIČNO U IVANCU ITAS-PRVOMAJSKA U PROBLEMIMA Varga: 'Kad bi nam dali garanciju za iznos do tri milijuna kuna, stali bismo na noge. Sve bismo vratili'

Vijećnica iz redova SDP-a Dubravka Biberdžić pitala je hoće li se Varaždinska županija uključiti kako bi pomogla ITAS-u. Podsjetila je pritom da je riječ o jedinoj tvrtki u Hrvatskoj koja funkcionira na principu radničkog dioničarstva te jedinoj koja proizvodi alatne strojeve.

Svoj odgovor župan Radimir Čačić započeo je na latinskom, a onda nastavio na hrvatskom.

- Ne postoji dobro djelo koje nekome učiniš, a da za to ne budeš kažnjen. Ponekad. Tako sam ja svojedobno pomogao i ITAS-u. Ne bi uopće postojali da Čačić tada nije dao garanciju! I tada je ovaj koji opet štrajka imao nešto za reći, a nitko mu nije pomogao osim mene - prisjetio se župan prošlih vremena.

Dodao je da su ga iz ITAS-a i ovom prilikom kontaktirali. Odnosno konkretno Dragutin Varga.

- I opet je zvao! Ivkom mu, veli, ne da plin. Pa zašto zovete mene, pitao sam. Pomognite, kažem. Pa zadnji put ste imali primjedbe, podsjetio sam ga. Ali opet ću vam pomoći! Ne zbog Vas, jer ne zaslužujete, ni po čemu, s tim mesijanskim sindromom! Pa ne vode se firme štrajkom glađu! Nego sposobnošću. Demagogija i svinjarija. Ali zbog ljudi ću pomoći. Pa izvolite doći s Ivkomom i gradonačelnikom. Još ih nisam vidio - bio je odgovor Radimira Čačića.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!