Vijesti / Politika

Financiranje projekta

OPĆINA MARTIJANEC Levak: 'Pozdravljamo prvi konkretan korak Županije u vezi dogradnje škole'

OPĆINA MARTIJANEC Levak: 'Pozdravljamo prvi konkretan korak Županije u vezi dogradnje škole'
Općina Martijanec

U prosincu prošle godine Županijska je skupština prihvatila projekt rekonstrukcije građevina Osnovne škole Martijanec u iznosu od 9,5 milijuna kuna.

Županijska skupština Varaždinske županije na sjednici u utorak jednoglasno je donijela odluku o zaduživanju Varaždinske županije na iznos od 7 milijuna kuna za financiranje kapitalnog projekta dogradnje i opremanja osnovne škole Martijanec.

Ovakvu odluku pozdravio je načelnik Općine Martijanec Dražen Levak te naglasio da je ovo prvi konkretan korak Varaždinske županije k realizaciji projekta dogradnje Osnovne škole Martijanec.

Naglasio je da će se i Općina Martijanec aktivno uključiti u realizaciju ovog projekta, te da su u tijeku intenzivni razgovori oko konačnog potpisivanja ugovora kojim bi se i pravno konkretizirala realizacija i rokovi završetka ovog projekta.

– Dogradnja škole omogućiti će da i učenici na području Općine Martijanec imaju uvjete za odvijanje jednosmjenske nastave, kao što imaju gotovo sve škole u Varaždinskoj županiji. Nadamo se da će ovime konačno doći do konkretne operacionalizacije dugogodišnjih nastojanja da se ovaj projekt realizira – izjavio je načelnik Levak.

Na angažmanu i trudu oko realizacije projekta zahvaljuje saborskom zastupniku Anđelku Stričaku, predsjedniku Županijske skupštine Alenu Runcu i pročelniku županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavu Huđeku, kao i na nužnim odlukama županu Radimiru Čačiću.

Podsjetimo, u prosincu prošle godine Županijska je skupština prihvatila projekt rekonstrukcije građevina Osnovne škole Martijanec u iznosu od 9,5 milijuna kuna, uz sufinanciranje Općine Martijanec u dijelu od 25 posto te Varaždinske županije u preostalom dijelu, dok će se Općina Martijanec o ovoj inicijativi izjasniti po primitku konkretnog prijedloga Ugovora od strane Varaždinske županije o kojem će odlučiti Općinsko vijeće.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video