Vijesti / Politika

šundovu istječe mandat

DOGOVOR PREMIJERA I PREDSJEDNIKA Varaždinac Robert Hranj postaje načelnik Glavnog stožera

DOGOVOR PREMIJERA I PREDSJEDNIKA Varaždinac Robert Hranj postaje načelnik Glavnog stožera
Davor Puklavec/PIXSELL

Hranj bi trebao zamijeniti generala Mirka Šundova, kojem 29. veljače istječe četverogodišnji mandat.

Viceadmiral Robert Hranj, glavni direktor Glavnog stožera, od 1. ožujka trebao bi biti novi načelnik Glavnog stožera, doznaje Jutarnji list. Hranj bi trebao zamijeniti generala Mirka Šundova kojem 29. veljače istječe četverogodišnji mandat. 

Njegovo se ime nalazi u prijedlogu Vlade upućenom saborskom Odboru za obranu koji će o tome raspravljati na sjednici u četvrtak. Hranj bi na tom mjestu trebao zamijeniti generala Mirka Šundova, kojem 29. veljače istječe četverogodišnji mandat. Prema važećem zakonu, ista osoba može biti izabrana na samo jedan mandat načelnika Glavnog stožera.

Kako se neslužbeno doznaje, problema oko imenovanja Hranja za prvog čovjeka vojske ne bi trebalo biti jer su već obavljene konzultacije između Vlade i Milanovića i postignut je dogovor o tom imenovanju. Uostalom, prema istim izvorima, Hranj je i bio Milanovićev izbor za ovu poziciju. Tako je imenovanje načelnika Glavnog stožera zapravo prvi dogovor premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića.

Kako piše Jutarnji, za vojsku je puno važnija činjenica da će prvi put u njezinoj povijesti na čelu Hrvatske vojske biti mornar, pripadnik Hrvatske ratne mornarice.

- Za nas Zagorce more je uvijek imalo magičnu privlačnost - rekao je u jednom od svojih rijetkih intervjua Hranj. Naime, rođen je u Varaždinu 1962., a porijeklom je iz okolice Bednje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video