Vijesti / Politika

ČAČIĆ KAO PIJANI MILIJUNAŠ

Zlatan Mošmondor pozvao Čačića da podnese ostavku: 'Potrošio više od pola milijuna kuna na hranu, piće, druženja...'

Zlatan Mošmondor pozvao Čačića da podnese ostavku: 'Potrošio više od pola milijuna kuna na hranu, piće, druženja...'
HNS Varaždinske županije/Refomisti

- Od najtransparentnije županije koju je vodio Štromar, županija koju vodi Čačić postaje netransparentna, problematična, a župan sve bahatiji - poručio je Mošmondor.

Zlatan Mošmondor, predsjednik HNS-ovog kluba vijećnika Županijske skupštine na današnjoj je konferenciji za medije pozvao župana Radimira Čačića da podnese ostavku.

- Župane Čačiću, ne mislite valjda da su ljudi slijepi i da ne vide na koji način radite, odnosno ne radite - rekao je Mošmondor te istaknuo kako su Čačiću neke druge ambicije ionako prioritetnije od pozicije župana, koja nije u skladu s njegovim egom.

Mošmondor je istaknuo da se župan Radimir Čačić ponaša kao pijani milijunaš i da bi sve to bilo normaldno da ne troši novac građana Varaždinske županije. Od najtransparentnije županije koju je vodio Štromar, županija koju vodi Čačić postaje netransparentna, problematična, a župan sve bahatiji i bahatiji, dodao je Mošmondor te pojasnio da je državna revizija upozorila, Čačića da je potrošio više od pola milijuna kuna za putovanja, hranu i piće, a da veći dio tih sredstava nije opravdao.

7698c8a9f7e1c89f619139674b6a3901.jpg?v=2

Na ugostiteljske usluge potrošeno je točno 366.860 kuna, s tim da nije navedeno zašto.

- Da je Čačić trošio vlastiti novac nikoga ne bi bilo briga s kim se družio, gdje je i što jeo i pio. Ali radi se o novcu građana Varaždinske županije, a zakon je jasan i jednak za sve - kaže Mošmondor.

Isto tako, revizija upozorava da je Županija isplatila dodatak za rad za zaposlenike koji nisu radili duže od šest mjeseci u 2017. godini, a nepoznato je zašto su i po kojim uvjetima pojedini zaposlenici dobili 115.598 kuna dodatka za uspješnost na radu.

Također, revizija upozorava da se za župana i zamjenike ne vodi evidencija službenih vozila. Uz sve navedeno Čačić je, uz potporu partnera u Skupštini, povećao koeficijente zamjenicima župana uz obrazloženje njihove povećane odgovornosti.

U Zakonu nigdje nije navedeno pitanje odgovornosti zamjenika, već je odgovornost isključivo na županu, ili bi barem trebala biti. No, poznato je da je Čačić sam rekao kako nema više od 15 minuta posla pa nije ni čudo da Županija ne funkcionira.

d5739af2837b55ab5d9f2ed42f0ab587.jpg?v=2

- Ponavljam župane, nemojte podcjenjivati građane Varaždinske županije, nisu neuki - poručio je Mošmondor.

- Kao što smo jučer mogli pročitati u nacionalnim medijima, ali i gledati u dnevnicima, Čačić ne da nije htio objasniti na što je potrošio pola milijuna kuna nego je omalovažavao hrvatske institucije i zakone - rekao je Mošmondor te citirao što je Čačić poručio državnoj reviziji.

- Ukratko, lijepo sam im rekao da sve to što ih zanima fino pitaju svoju mamu, s obzirom na to da mene ne smiju - poručio je Čačić državnoj reviziji.

- Ovom prilikom pozivam i predsjednika Skupštine da ubuduće vodi sjednice sukladno poslovniku i spriječi daljnji cirkus i nervozne ispade Čačića. S obzirom da je evidentno da bahati Čačić županiju vodi kao što je vodio Coning koji je propao, vrijeme je za ostavku dok nije upropastio sve što se upropastiti može - poručio je na kraju Mošmondor.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!