Vijesti / Politika

NIŠTETNOST UGOVORA ZA BALE

Sud prekinuo parnični postupak do konačne presude protiv Čehoka i Patafte

Sud prekinuo parnični postupak do konačne presude protiv Čehoka i Patafte
Varaždinski.hr

Upravo taj ugovor gradska vlast sada namjerava konzumirati. A Čehok tvrdi da kazneni i parnični postupci nemaju nikakve veze.

Trgovački sud u Varaždinu prekinuo je parnični postupak koji se na njemu vodi vezano uz utvrđenje ništetnosti ugovora o zbrinjavanja bala iz 2008. godine. Riječ je o ugovoru kojeg je Varkom tada sklopio s tvrtkom VIS, a kasnije je ugovoru pristupio i Grad Varaždin.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Davor Patafta_suđenje 2018_zemljista SUĐENJE U ZAGREBU PRESUDA Čehoku dvije godine zatvora, Patafti godina i osam mjeseci!

Zbog istog ugovora na Županijskom sudu u Zagrebu u kaznenom postupku sudilo se Ivanu Čehoku kao varaždinskom gradonačelniku, Davoru Patafti kao predsjedniku uprave VIS-a i Tomislavu Kezelju kao direktoru Varkoma. Prvostupanjskom presudom sva trojica su nepravomoćno oslobođeni krivnje, a o žalbama na presudu odlučivat će Vrhovni sud.

Sutkinja Trgovačkog suda u Varaždinu Iris Hatvalić-Nemec 20. siječnja donijela je rješenje o prekidu parničnog postupka sve do pravomoćnosti kaznenog postupka.

- Donošenje ove odluke, između ostalog, ovisi i o tome ima li sklapanje navedenih ugovora elemente kaznenog djela - stoji u obrazloženju suda.

Ukoliko se utvrdi da je prilikom sklapanja ugovora bilo počinjeno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, ugovori bi bili ništetni, precizno navodi sutkinja.

Obje strane žalile su se na rješenje Trgovačkog suda, tako da o njemu sada treba odlučiti Vrhovni sud.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Ana Petrić INTEGRALNO RJEŠENJE ŠTO JE ISTINA? Pitali smo Čehoka o rješenju za bale. Ana Petrić negirala skoro sve što je rekao

Podsjetimo, riječ je o ugovoru za koji je već jednom donijeta i nepravomoćna (2014. godine) i pravomoćna presuda (2016. godine) da je on ništetan. No VIS je Vrhovnom sudu podnio zahtjev za revizijom, koji je 2018. te presude poništio i sve vratio na početak.

U rješenju Trgovačkog suda navodi se da su se obje strane suglasile da sud donese odluku temeljem dosad provedenih dokaza odnosno da se ne izvode novi. Sutkinja je nakon toga odlučila o prekidu do završetka kaznenog postupka.

U međuvremenu gradska vlast upravo taj ugovor namjerava konzumirati kako bi se zbrinuo balirani otpad u Brezju. Pritom gradonačelnik Ivan Čehok tvrdi da kazneni i parnični postupci nemaju nikakve veze.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video