Vijesti / Politika

Sporna točka

Sazvana sjednica Gradskog vijeća, ali bez točke o rješenju za bale. Habijan: 'Pravne službe još završavaju neke stvari'

Sazvana sjednica Gradskog vijeća, ali bez točke o rješenju za bale. Habijan: 'Pravne službe još završavaju neke stvari'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Varaždinski.hr

- Postoji zakonska obveza za određene akte koji se moraju donijeti do kraja ožujka - rekao je Habijan o temama koje će se naći na dnevnom redu u ponedjeljak.

Danas, 10. ožujka, stiglo je priopćenje iz Grada Varaždina o sazivanju 24. sjednice Gradskog vijeća za ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Vezana vijest:

Bale, MBO, novac SKUPI ZAOKRET Obradu bala u MBO-u platit ćemo 80 milijuna kuna više nego da ih se zakopalo!

Uz to, priložen je i dnevni red na kojem nema točke, odnosnoga prijedloga vezanog uz rješenje za zbrinjavanje baliranog komunalnog otpada i ostalih pravnih sporova koji opterećuju Grad.

S obzirom na to da je to je nedavno varaždinska gradska vlast predstavila skicu integralnog rješenja, a na dnevnom redu nema sporne točke oko koje se posljednjih tjedana najviše govori, odgovor smo potražili kod predsjednika Gradskog vijeća i predlagatelja dnevnog reda Damira Habijana.

- Postoji zakonska obveza za određene akte koji se moraju donijeti do kraja ožujka. Primjerice izvješće gradonačelnika za polugodišnje razdoblje i određena usklađenja gradskih odluka sa zakonima pa smo išli s time da se to riješi u ponedjeljak – uvodno je rekao Habijan.

- Što se tiče ovih tema, još uvijek se završavaju neke stvari pravnih službi, odvjetnika jedne, druge i treće strane pa zbog toga nije na dnevnom redu već će biti na nekoj narednoj sjednici – kazao je predsjednik Gradskog vijeća o tome zašto na dnevnom redu nema spornih tema oko baliranja.

Kaže da vijećnici već imaju neke materijale pravnika koji se time bave, ali da posao nije dovršen te fali još dokumenata za potpunu raspravu i odluku.

- Volio bih u ovom slučaju da se poštuje rok poslovnika, da materijali dođu barem 10 dana prije sjednice s obzirom na materiju i važnost teme. Neki materijali već jesu kod vijećnika, ali neki finalni koji još nisu gotovi nisu. Bilo bi neozbiljno da u ponedjeljak te teme budu zasjenjene nečim drugim pa je bolje da ne bude zagušen dnevni red tako da smo odlučili da prvo riješimo ove predložene teme – navodi Habijan.

Smatra da iako ne postoje 'tematske sjednice', ona koja će doći nakon ove u ponedjeljak, vjerojatno će biti takva.

- Htio bih da teme oko rješenja za bale budu u glavnom fokusu jedne sjednice, a ne da su između svih ostalih točaka pa da se to izgubi pa ispadne da se želi nešto prikriti. Ove stvari moramo raspraviti do kraja mjeseca, ali točke na predstojećoj sjednici nisu ni toliko sporne. Neće biti ni rasprave oko većine tih točaka, a sama sjednica s ovim odlukama i prijedlozima oko bala neka bude zasebna – istaknuo je Damir Habijan.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!