Vijesti / Politika

SVAŠTA

IZBAČEN IZ UDRUGE Aktivist koji je prozivao gradsku vlast uhvaćen - u krađi!

IZBAČEN IZ UDRUGE Aktivist koji je prozivao gradsku vlast uhvaćen - u krađi!
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

'Žao mi je. Ono što bih volio je da se ovo što sam učinio ne povezuje s inicijativom i udrugom, iako mi je jasno da sam im nanio štetu', kaže Marijan Dominko.

U Facebook grupi 'Varaždinsko smeće' danas je objavljeno kako je 'jedan od organizatora ove grupe' uhvaćen u krađi u jednom trgovačkom centru.

- Jako sam razočaran, jer ne može lopov soliti pamet drugom lopovu! - napisao je građanin koji je iznio tu informaciju. 

3844011d73c9e46638f199435699e4d3.jpg?v=2

Aktivist o kojem se radi je Marijan Dominko. Riječ je istaknutom članu građanske inicijative Varaždinsko smeće te udruge Varaždin bez smeća. Dominko je također i nezavisni županijski vijećnik. 

Ni trenutka nije skrivao da je o njemu riječ ili da se ništa bitno nije dogodilo. 

- Žao mi je, bila je to velika glupost, jer krađa je krađa. Pojeo sam u dućanu jednu čokoladicu i neke stvari stavio u džep. Jasno mi je da sam ovime izgubio kredibilitet za daljnje bavljenje aktivizmom. To je dovoljan razlog da se maknem od svega. Ono što bih volio je da se ovo što sam učinio ne povezuje s inicijativom i udrugom, iako mi je jasno da sam im nanio štetu - rekao nam je Dominko.

Kako doznajemo, Dominka su snimile nadzorne kamere, a zaustavljen je na izlasku iz dućana. 

Udruga Varaždin bez smeća u večernjim satima očitovala se o tome slučaju. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Udruga Varaždin bez smeća bori se za Varaždin u kojem će se vrijednosti poput transparentnosti, poštenja i odgovornosti shvaćati ozbiljno, u koje će punim srcem vjerovati svi obnašatelji javnih dužnosti i kontinuirano se zalagati za njihovo osnaživanje sve dok naš grad ne bude ugodno, napredno i otvoreno mjesto za život.

Mi čvrsto stojimo uz načela transparentnosti, poštenja i odgovornosti te za razliku od onih koji im se svojim djelovanjem kontinuirano izruguju, greške u našim redovima otvoreno priznajemo, a ljudi koji su ih počinili, bez obzira koliko malene, nenamjerne ili neusporedive s onim što s predumišljajem čine drugi, nemaju problem sa snošenjem posljedica.

Jedan je naš član, aktivist i osoba koja je za borbu protiv korupcije u Varaždinu dala izniman doprinos, danas počinio grešku koja odskače od vrijednosti iza kojih stojimo. S obzirom da te vrijednosti mi shvaćamo ozbiljno, bez obzira na zasluge, hrabrost i doprinos zajedničkom cilju, ta osoba od danas više nije član naše udruge Varaždin bez smeća.

Time pokazujemo što znači preuzeti odgovornost, čak i ne za postupke grupe udruge ili inicijative, nego za postupke jednog od stotina aktivista. Kad bi političari koji vode grad i spremaju nas sve zadužiti za gotovo 250 milijuna kuna, bili spremni pokazati samo djelić takve odgovornosti i transparentnosti, Varaždin danas ne bi bio grad slučaj - poručili su iz udruge Varaždin bez smeća.

e54a93f8bc1147e4139e9a414b76c312.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video