Vijesti / Politika

POLITIKA U VRIJEME KORONAVIRUSA

SDP prozvao Habijana zbog odricanja od naknade: 'To je skupljanje jeftinih populističkih poena'

SDP prozvao Habijana zbog odricanja od naknade: 'To je skupljanje jeftinih populističkih poena'
Varaždinski.hr

SDP je istaknuo kako su oni prvi predložili odricanje od naknada, potom vijećnik Vjeran Strahonja, a tek onda Damir Habijan. Dodali su i da im nije važno otkud je inicijativa došla.

Varaždinski SDP na svojoj se Facebook stranici osvrnuo na najavu predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća i varaždinskog HDZ-a Damira Habijana kako će se u narednim mjesecima odreći naknade koju dobije kao predsjednik Gradskog vijeća. Habijan je pozvao ostale vijećnike da učine isto.

Vezana vijest:

Damir Habijan Predstavnici građana POZIV NA SOLIDARNOST Habijan: 'Odričem se naknade za predsjednika. Vijećnici, učinite isto'

Iz SDP-a su poručili kako su to prvo predložili oni, 19. ožujka, i to u sklopu kompleta mjera vezanih na aktualnu situaciju nastalu zbog koronavirusa.

- Nismo ni očekivali da će predsjednik gradskog HDZ-a reći da podržava SDP-ovu inicijativu, ali nismo baš očekivali da će preskočiti i nezavisnog zastupnika u svojem klubu HDZ-a Vjerana Strahonju koji je to dan nakon nas predložio putem mail-a upućenog svim gradskim vijećnicima pa i Habijanu što se vidi iz priložene slike – napisali su SDP-ovci.

Habijavnov su potez nazvali 'pokušajem skupljanja nekoliko jeftinih populističkih poena' i 'uišćarenjem malo političke slave'.

Podsjetili su da Habijan 2017. godine, kad se kandidrao za gradonačelnika, najavio ukidanje svih naknada.

- Ne samo da to nije napravio, nego je cijelo vrijeme od kad je HDZ ušao u koaliciju s Čehokom svaki mjesec primao neto naknadu kao predsjednik Gradskog vijeća od 5.000 kuna i kao član Nadzornog odbora Termoplina u iznosu od 4.000 kuna.

Na kraju je SDP dodao kako će inicijativu podržati neovisno s koje strane došla, ali bi tu inicijativu proširili i na naknade članova nadzornih odbora i upravnih vijeća.

Cijelu objavu pročitati možete u nastavku.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!