Vijesti / Parlamentarni izbori 2020

očekivanja

BATINIĆ O IZBORIMA 'HNS očekuje tri ili četiri mandata, jedini smo predstavnik građansko-liberalnog centra'

BATINIĆ O IZBORIMA 'HNS očekuje tri ili četiri mandata, jedini smo predstavnik građansko-liberalnog centra'
Josip Regović/Pixsell

'HNS će biti partner onome tko će Hrvatsku vući naprijed', rekao je Batinić.

- HNS-u odgovaraju izbori kada god bili. Mi očekujemo tri do četiri mandata. To je realnost i ne bojimo se izbora. Participirat ćemo na izborima u svim izbornim jedinicama i u svima očekujemo dobre rezultate. Prema biračima idemo s porukom da je HNS jedini predstavnik građansko-liberalnog centra, što smo pokazali u prethodne tri godine. Što se tiče koalicija, u ovom trenutku ne razmišljamo s kim i kako nego nas zanima sadržaj. HNS će biti partner onome tko će Hrvatsku vući naprijed. Prioritet nam je razgovor o sadržaju i ciljevima koje će određene opcije dostaviti na ponudu - kazao je danas novinarima u Saboru predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić, a prenosi Hina.

Pritom je izrazio mišljenje da birači na skorašnjim parlamentarnim izborima neće kazniti HNS zbog 'pretrčavanja' iz SDP-ovog u HDZ-ov tabor jer je HNS postigao dobre rezultate u prethodne tri godine.

- Sve ono što smo napravili u ovoj Vladi poput povećanja plaća građanima, porezne reforme, rasterećenja gospodarstva dobri su aduti i podloga za kvalitetnu kampanju i dobar izborni rezultat. Na ovim će izborima građani odlučivati žele li da Hrvatsku vodi SDP ili HDZ, a hoće li surađivati s građansko-liberalnom opcijom ili desnicom, to je na njima. Nas prvenstveno zanimaju program i ciljevi. HNS želi i dalje, kao i u ovoj Vladi, vući Hrvatsku naprijed, ni lijevo ni desno - uzvratio je Batinić kada ga se pitalo s kim se HNS vidi u koaliciji nakon izbora.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video