Vijesti / Parlamentarni izbori 2020

restart koalicija

BERNARDIĆ U VARAŽDINU 'Povećat ćemo minimalnu plaću na 4 tisuće kuna!'

BERNARDIĆ U VARAŽDINU 'Povećat ćemo minimalnu plaću na 4 tisuće kuna!'
SDP

'Ključne poruke koje želimo poslati su promjena i novi početak u ovoj našoj Hrvatskoj koja je zahvaćena korupcijom u svim dijelovima društva.'

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić posjetio je u nedjelju Varaždin iz kojeg je poručio 'da su Hrvatskoj potrebni novi vjetrovi, vjetrovi napretka, optimizma, ideja i svega onoga što je nužno kako bi Hrvatska krenula naprijed'.

Prije sastanka sa čelnim ljudima lokalnih organizacija stranke iz Varaždinske županije kazao je kako je Hrvatskoj potreban restart, novi početak.

- Nažalost, ova kriza je pokazala da jednostavno Hrvatska ne može funkcionirati kao do sada, da nismo samodostatni u poljoprivrednoj proizvodnji, da ne možemo živjeti samo od potrošnje i to uvoznih proizvoda, da ne možemo živjeti samo od turizma i da nemamo industriju - rekao je dodavši da je industrija uništena u HDZ-ovoj privatizaciji 90-ih godina te da je upravo stoga Hrvatskoj potreban restart, novi početak na zdravim osnovama.

- To je ono što ova koalicija nudi - naše ime je naš program - rekao je Bernardić.



Kazao je i kako je na hrvatskom sjeveru nužno osigurati potporu izvozu i kako je ovaj dio zemlje jedan od rijetkih proizvodnih krajeva u Hrvatskoj koji se uz brojne nedaće i nepoticajno okruženje još uvijek bori s brojnom konkurencijom  iz drugih europskih zemalja.

- Naš zadatak je naći način kako ovdje povećati plaće, kako osigurati da trošak rada bude manji, a da s druge strane investicije i potpora izvozu budu puno veće. Čim preuzmemo odgovornost za Hrvatsku u srpnju, povećat ćemo minimalnu plaću na 4 tisuće kuna neto - obećao je predsjednik SDP-a.

Dodao je da je u programu SDP-a i dizanje neoporezivog dijela dohotka na 5 tisuća kuna čime bi se omogućio rast plaća za više od 770 tisuća ljudi, u prosjeku od 330 kuna mjesečno.

Predsjednica SDP-a Varaždinske županije, Barbara Antolić Vupora, podsjetila je da SDP uvijek najbolje rezultate postiže na sjeveru Hrvatske te Varaždinskoj županiji što će biti slučaj i ovog puta.

- SDP kroz svoj predizborni program nudi rješenja za sve probleme u ovoj zemlji, a ta rješenja su nužna kako bi svi živjeli bolje. Upravo ono što je predsjednik Bernardić najavio kroz povećanje minimalne plaće, podizanje neoporezivog dohotka, prava su rješenja za radnike sjevera Hrvatske i Varaždinske županije - poručila je Antolić Vupora.



Kao i Antolić Vupora, predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković vjeruje u odličan rezultat SDP-a i partnera u Varaždinskoj županiji.

- Mi ovdje ne sumnjamo u naš uspjeh. Mi smo na predsjedničkim izborima, govorim za grad Varaždin, bili najbolji po glasovima za Milanovića i ne sumnjamo da će tako biti i na ovim izborima. Ključne poruke koje želimo poslati su promjena i novi početak u ovoj našoj Hrvatskoj koja je zahvaćena korupcijom u svim dijelovima društva.

Naš zadatak je da s te strane počnemo mijenjati stvari na bolje od reforme pravosuđa nadalje. Varaždin je jedan od primjera gdje treba početi sa tim promjenama i nema sumnje da ćemo to napraviti - poručio je Marković.

Posjet Varaždinskoj županiji predsjednik SDP-a završio je obilaskom OPG Darko Šipek u Novoj Vesi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video