Vijesti / Politika

OČEKIVANJA OD IZBORA

PO DVA ZASTUPNIKA 'Vlada neće moći reći ni dobar dan bez da čuje što su naši interesi'

'Glasajte za sebe', poručuju biračima Reformisti. Evo na što pritom misle...

Reformisti na izbore izlaz samostalno ili s onima u centru koji su stava da stvari treba mijenjati, poručio je danas Radimir Čačić, predsjednik stranke. Kaže da birača građanskog centra u Varaždinskoj županiji ima 60%.

- Mi tim građanima šaljemo poruku: 'Glasajte za sebe'. Uopće se ne želimo sukobljavati ni s lijevima ni s desnima, a bit ćemo otvoreni za suradnju sa svakom Vladom. Izreći ćemo kritike kao što ih i danas izričemo, za sve pametne stvari ćemo glasati, za loše nećemo - iznio je poziciju Reformista Čačić.

Često je kritičan prema potezima Vlade u odnosu na Varaždinsku županiju, a kaže da je jedini način da se to promijeni je povećati svoj utjecaj.

- Ako ne želimo da nam Vlada otima iz očiju novac, da nas diskriminira u odnosu na druge, onda moramo imati nekog utjecaja, a utjecati se može zastupnicima. Nije to ništa komplicirano. Ali svaki građanin misli svojom glavom i ja se nadam da će takve zaključke i izvući - nada se župan.

Kaže da nije dvojbeno da je Reformistima lijevi centar ideološki bliži od desnog centra, ali da namjerno ne ulaze u koaliciju lijevog centra, bez obzira što bi tako mogli povećati broj zastupnika.

- Želimo imati mogućnost da štitimo interese građana koji nas biraju i da nikome ne krademo glasove, da nijednog građanina ne prevarimo. Prioritet kod sastavljanja Vlade ima lijevi centar, a ako ne može sastaviti, surađivat ćemo s desnim centrom.

Predviđa Čačić da će se sukob odvijati, kao i obično, između HDZ-a i SDP-a.

- Očekujem relativnu pobjedu grupacije SDP-a, drugi će biti HDZ i mi ćemo biti treći. Ako idemo samostalno, naš okvir su dva zastupnika, a ako idemo s partnerima, onda nam je cilj četiri zastupnika, realno tri - prognozira.

Taj jezičac na vagi donosi mnogo, smatra Čačić.

- To je više nego dovoljno da Vlada ne može reći ni 'dobar dan', a da ne čuje što su naši interesi. A to vrijedi za svaku regiju, ne govorim to samo radi sjevera - zaključuje predsjednik Reformista.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!