Vijesti / Politika

USUSRET IZBORIMA

U SABOR Ovih 7 imena iz varaždinskog kraja u igri je za mjesto na listi HDZ-a

U SABOR Ovih 7 imena iz varaždinskog kraja u igri je za mjesto na listi HDZ-a
Patrik Macek / PIXSELL

No to ne znači da će svi na listu, jer mjesta je 14 i dijele se na tri županije.

Danas je Županijski odbor HDZ-a održao sastanak na kojem se, između ostalog, raspravljalo i o kandidatima za mjesto na izbornoj listi stranke na predstojećim parlamentarnim izborima.

U III. izbornoj jedinici osim predstavnika iz Varaždinske županije, ostatak do 14 kandidata popunjavaju i predstavnici iz Krapinsko-zagorske i Međimurske županije.

Šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak rekao nam je da je danas odlučeno da Alen Runac bude šef županijskog izbornog stožera, ali o imenima o kojima se pričalo na sastanku nije želio previše govoriti.

No ona su već ranije 'iscurila', tako da HDZ Varaždinske županije trenutno na popisu ima ovih sedam imena za Hrvatski sabor: Anđelko Stričak, Damir Habijan, Nadica Dreven-Budinski, Marijan Kostanjevac, Bruno Hranić, Damir Poljak i Maja Bahunek.

To ne znači, napominje Stričak, da će svi oni biti na listi za Sabor. Još se ne zna koliko će koja županija imati predstavnika. Prije četiri godine varaždinski HDZ imao je pet ljudi na listi, od toga dvojicu među prva četiri.

Kako će to izgledati na listi za predstojeće izbore, znat će se nakon što koordinacija za III. izbornu jedinicu donese prijedlog imena, koji se se onda šalje u središnjicu stranke.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!