Vijesti / Politika

'apsolutno neprihvatljivo'

SDP o proširenju naplate parkiranja: 'To je novi Čehokov harač, pogoduje se koncesionaru'

SDP o proširenju naplate parkiranja: 'To je novi Čehokov harač, pogoduje se koncesionaru'
Varaždinski.hr

Ovakva odluka utječe direktno i indirektno na veliki broj građana, ali i na korisnike poslovnih prostora.

Varaždinski SDP poslao je priopćenje u kojem se obrušio na prijedlog odluke o proširenju naplate parkiranja. Navedeno su nazvali 'novim Čehokovim haračem'.

- Nakon višestrukog povećanja računa za odvoz smeća i povećanja komunalne naknade za 25 posto ova gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Čehokom i njegovim koalicijski partnerima Pataftinom Ligom za Varaždin i HDZ-om odlučili su nas 'počastiti' s još jednim neugodnim iznenađenjem - stoji u uvodnom dijelu priopćenja.

Naime, na dnevni red 27. sjednice Gradskog vijeća koja će se održati iduću srijedu stavljena je Odluka o određivanju javnih parkirališta i garaža kao i Odluka  o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada. 

- Ovim prijedlogom se, kako saznajemo, predviđa proširenje naplate parkiranja u sljedećim ulicama: Trenkova (od Zavoda za zapošljavanje do Varkoma), Miškinina (kod male pošte i Vindije), Ferdinanda Konščaka (na Banfici kod Konzuma), cijela Ognjena Price i parkiralište kod stadiona Sloboda, Vinka Međerala (kod Sveučilišta Sjever i Medicinske škole), cijela Prešernova, cijela Aleja kralja Zvonimira i cijela Petra Krešimira (sve do podvožnjaka u Miškininoj?) - napisali su.

Dodali su da bi se, prema prijedlogu, ukinula treća zona u kojoj je parking naplaćivan do 15 sati i svugdje će se naplaćivati od 8 do 20 sati.

- Na taj način i one koji nakon 15 sati dolaze s posla i koriste te parkinge prisilit će se na traženje nekih drugih parkirnih mjesta što bi ponovo dovelo do lančane reakcije i nezadovoljstva građana u okolici tih parkinga.

Istaknuli su i da se prijedlogom ponovo želi smanjiti tolerancija za kupnju ili produženje parkirne karte na samo 5 minuta i uvesti ponovo naplata 'dnevne karte', iako se 24 sata parking ne naplaćuje nigdje osim u podzemnoj garaži.

- Sada je na snazi odluka po kojoj se 'dnevna karta - kazna' naplaćuje do kraja naplate parkiranja u pojedinoj zoni uz dodatak troška izdavanje te karte. Uz sve to, mi u varaždinskom SDP-u smatramo da je proglašenjem pješačke zone u dijelu Šenoine ulice i ukidanjem 30-tak parkirnih mjesta u neposrednoj blizini varaždinskog placa došlo do stvaranja još većih gužvi u tom dijelu grada što se može vidjeti svakim radnim danom ujutro na parkiralištu na Banus placu.

Kao i uvijek dosad u mandatu ove vlasti, prijedlog takvih odluka ne prati nikakva ozbiljna analiza i dodatni materijal s obrazloženjima i vezom na Koncesijski ugovor koji je na snazi.

Ovakva odluka utječe direktno i indirektno na veliki broj građana, ali i na korisnike poslovnih prostora. Stječe se dojam da se ovim pogoduje koncesionaru i to ponovo preko leđa naših sugrađana što je nama u SDP-u apsolutno neprihvatljivo - poručili su.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video