Vijesti / Politika

IZBORI I KULTURA

ČAČIĆ ODGOVORIO JANU KEREKEŠU 'Radi se o trećerazrednoj kreaturi, bez toga HNS ne bi bio u Saboru'

ČAČIĆ ODGOVORIO JANU KEREKEŠU 'Radi se o trećerazrednoj kreaturi, bez toga HNS ne bi bio u Saboru'
Damir Špehar/Pixsell; Kerekesh teatar

'Pročitao sam kritiku njihova filma da vidim što sam propustio. A tamo izričito piše da vam ne pada na pamet gledati film', kaže Čačić.

Narodna stranka – Reformisti osvojila je jedan mandat na izborima za Hrvatski sabor. Prošli su izborni prag, no tek oko ponoći potvrđeno je da osvajaju i mandat.

Vezana vijest:

veseli prosvjed kerekesh teatar kerekeš odgovor županiji VIDEO Pogledajte kako je izgledao 'Veseli prosvjed' Kerekesh Teatra na Korzu

Radimir Čačić detektirao je pojavu centrističkih stranaka kao uzrok gubitka glasova na izborima, no nije negirao da je određen broj glasova izgubljen i zbog sukoba s Janom Kerekešom, varaždinskim glumcem i umjetničkim voditeljem Kerekesh teatra. Iako je Kerekeš adresirao Varaždinsku županiju i Čačića kao župana, malo je vjerojatno da su glasači pravili tu distinkciju – Čačića kao šefa Reformista i Čačića kao župana.

Sukob je započeo javnom objavom Kerekesh teatra o nezadovoljstvu sredstvima koje je Kerekesh teatar dobio za organizaciju Tjedna smijeha. Riječ je o 3.000 kuna koje je Kerekesh teatar potom iskoristio za kupnju maski koje su podijelili građanima u performansu 'Mi vrijedimo 3.000 kuna? - darujemo vam zaštitne maske' na varaždinskom Korzu.

Iz Varadinske županije uslijedio je odgovor kako Kerekesh teatar 'vrti ozbiljan novac', dok njihove potpore idu udrugama koje 'ne ostvaruju nikakve profite'.

Vezana vijest:

Jan Kerekeš Kerekesh Teatar VIDEO Jan Kerekeš poručio Čačiću: 'Manipulirate ljudima, idite u mirovinu. Nas pustite da se bavimo kulturom'

Sukob je kulminirao Facebook video-objavom Kerekesh teatra u kojem Jan Kerekeš, među ostalim, poručuje Čačiću da je star i umoran i neka ode u mirovinu. Taj video dobio je više od 17.800 'lajkova', 1,5 tisuća komentara, a podijeljen je više od 5,7 tisuća puta.

Usporedbe radi, Reformisti su u 3. izbornoj jedinici dobili 8.355 glasova, pri čemu je Radimir Čačić dobio 3.106 preferencijalnih glasova.

- Taj sukob nam je sigurno naštetio, tu smo sigurno izgubili par stotina glasova. A da njih nismo izgubili, pitanje je bi li HNS dobio mandat. To je jedna prljavština orkestrirana od strane nekih članova SDP-a i HNS-a. Ali u politici je sve to normalno, nije to ništa neočekivano niti se nad tim treba nešto posebno čuditi. Odigralo se par dana prije izbora – komentirao je Čačić.

Vezana vijest:

županija kerekeš priopćenje varaždinske županije ŽUPANIJA ODGOVORILA KEREKEŠIMA 'Da uzimamo drugima, a dajemo vama koji ste imali 2,9 milijuna kuna prihoda?!'

Istaknuo je Čačić kako zapravo ne zna tko je Jan Kerekeš. Pa se nadovezao na rad Kerekesh teatra.

- Ovo je, tako, ništa naročito od kulture. Čim netko ima 670.000 kuna prenesene dobiti od prošle godine, a traži, predstavljajući se kao udruga, par tisuća kuna pomoći u društvu realno neprofitnih udruga, onda je sve jasno. Radi se o jednoj trećerazrednoj kreaturi, i organizacijskoj i glumačkoj – bio je oštar Čačić.

Rekao je Čačić da je nakon prozivki Jana Kerekeša pročitao kritiku filma 'Ufuraj se i pukni' Jurice Pavičića.

- Pročitao sam kritiku da vidim što sam propustio. A tamo izričito piše da vam ne pada na pamet gledati film – zaključio je Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video