Vijesti / Politika

ČINOVNIČKA POSLA

KORUPCIJA U ŽUPANIJI Čačić: 'Provodimo unutarnju kontrolu, sve ćemo prijaviti državnom odvjetništvu'

KORUPCIJA U ŽUPANIJI Čačić: 'Provodimo unutarnju kontrolu, sve ćemo prijaviti državnom odvjetništvu'
Varaždinska županija

Župan je iznio ozbiljne optužbe na račun pojedinih djelatnika u Upravnom odjelu za prostorno uređenje.

Varaždinski župan Radimir Čačić najavio je da će protiv određenih osoba koje su donedavno radile u uredima državne uprave, a sada su pod okriljem Županije, biti podnijete kaznene prijave. 

Rekao je to Čačić odgovarajući na pitanje Luke Zrinskog (SDP) zašto se pojedini djelatnici iz Odjela za prostorno uređenje sele iz ispostave u ispostavu, primjerice iz Ivanca u Ludbreg, Varaždina u Novi Marof i slično. Upozorio je da se djelatnici moraju privikavati na novi posao, puno duže putovati te da u konačnici to znači veći trošak za Županiju.

- Ne drži činovnike predugo na istome mjestu, ako odlučuju u novcima. To je prvi princip administracije. Jer se umreže. Jer primaju novac. Jer pogoduju. Prilika čini lopova. Ne daj im priliku. Mijenjaj - odgovorio je Čačić.

No bez obzira na te tvrdnje, dodao je da dosad nitko nije otpušten.

- Nikoga nismo otpustili. Što ne znači da nećemo. Nitko nije dobio kaznenu prijavu, što ne znači da neće. Unutarnja revizija provela je dio kontrola. Sve će to ići Državnom odvjetništvu. Tu ima vrlo neobičnih slučajevi, da neki kućni prijtelji, pa i supružnici, rade na istim rješenjima. Izvjesna osoba živi u Varaždinu i cijeli život radi u Ivancu, sad ispada da ona želi putovati. Zašto? Luka, oprezno s time. Mislio sam da se kao stranka zalažete protiv korupcije - odgovorio je Čačić, dodajući da se svim provedenim organizacijskim promjenama troškovi zapravo smanjuju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video