Vijesti / Politika

previše vozila

HDZ ukazuje na novi problem kod Parka mladih: 'Park je postao parking'

HDZ ukazuje na novi problem kod Parka mladih: 'Park je postao parking'
Zvonko Lončar

Problem koji se stvara odnosi se na korisnike igrališta koji svoja osobna vozila parkiraju na preostalim zelenim površinama oko igrališta, kao i na nogostupu.

Temeljni ogranci HDZ-a Grada Varaždina uputili su inicijative gradonačelniku Grada Varaždina i Upravnom odjelu za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina kako bi se pokrenulo rješavanje nekih od problema stanovnika V. Mjesnog odbora i prigradskog naselja Poljana Biškupečka.

V. Temeljni ogranak HDZ-a Grada Varaždina uputio je inicijativu Gradu Varaždinu kojom predlaže rješenja za neke probleme na koje građani nailaze u Parku mladih.

Naime, otkada je izgrađeno novo košarkaško igralište u Parku mladih te nakon postavljanja noćne rasvjete, povećan je broj korisnika i posjetitelja u parku.

Problem koji se time stvara odnosi se na korisnike igrališta koji svoja osobna vozila parkiraju na preostalim zelenim površinama oko igrališta, kao i na nogostupu.

Pješacima je tako onemogućeno normalno kretanje nogostupom, a pogotovo se time stvara opasnost za roditelje koji prolaze s malom djecom.

Prijedlog V. Temeljnog ogranka HDZ-a jest da se postave barijere koje bi onemogućile da se osobna vozila parkiraju na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, pritom vodeći računa da se ne onemogući prolazak roditeljima s dječjim kolicima kao i osobama s invaliditetom.

Radi povećanog remećenja javnog reda i mira na području Parka mladih, V. Temeljni ogranak apelira da se pojača ophodnja komunalnih redara kao i djelatnika PU varaždinske.

Temeljni ogranak HDZ-a Poljana Biškupečka također je uputio inicijativu kako bi se uredila livada koja je omeđena Varaždinskom ulicom i Ulicom Ljudevita Gaja. Ovom inicijativom se, uz uređenje livade, predlaže postavljanje dječjih igrala kako bi se djeci s područja Poljane Biškupečke omogućio primjeren prostor za igru i druženje, pod jednakim uvjetima kakve imaju djeca u gradskim naseljima.

Također, predloženo je uklanjanje zastarjelih okvira za golove koji za djecu predstavljaju prijetnju i opasnost od ozljeda.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!