Vijesti / Politika

politika

Natalija Martinčević izabrana za predsjednicu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora

Natalija Martinčević izabrana za predsjednicu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora
Patrik Macek/Pixsell

- Pred nama je vjerojatno jedan od najvažnijih zadataka i izazova u mandatu ove Vlade, a to je digitalizacija zemlje u svim sektorima - poručila je Martinčević.

Na I. sjednici Hrvatskog sabora održanoj od 28. do 30. srpnja 2020. godine zastupnici su izabrali predsjednike, potpredsjednike i članove odbora i izaslanstava Hrvatskog sabora, a saborska zastupnica Narodne stranke - Reformisti Natalija Martinčević izabrana je za predsjednicu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

- Pred nama je vjerojatno jedan od najvažnijih zadataka i izazova u mandatu ove Vlade, a to je digitalizacija zemlje u svim sektorima, tj. potpuna digitalna transformacija javne uprave. Upravo je digitalizacija u kojoj snažno zaostajemo za zemljama Europske unije pretpostavka konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i djelotvornosti javne uprave. Nadalje, razvoj hrvatskog društva u velikoj je mjeri povezan s kvalitetom i slobodom medija što je jedan od ključnih područja djelovanja upravo ovog Odbora. Potpuno sam svjesna ozbiljnosti zadataka koji su pred nama, a na važnost Odbora za informiranje, informatizaciju i medije ukazuje i sastav odbora koji su predložile političke stranke. Stoga se radujem doprinosu svih članova odbora kao i kvalitetnoj suradnji s resornim ministarstvima - rekla je predsjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Natalija Martinčević.

Sastav Odbora za informiranje, informatizaciju i medije

Predsjednica - Natalija Martinčević
Potpredsjednik - Željko Pavić
Članovi - Dario Hrebak, Maja Grba Bujević, Vesna Bedeković, Vladimir Bilek, Goran Ivanović, Mario Kapulica, Matko Kuzmanić, Zvane Brumnić, dr.sc. Nino Raspudić, Karolina Vidović Krišto i Vilim Matula.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!