Vijesti / Politika

DAMIR HABIJAN - IMOVINSKA KARTICA

IMOVINSKA KARTICA Habijan ima stan i auto, ali i dva kredita. Više neće primati 9.000 kuna od Gradskog vijeća i Termoplina

IMOVINSKA KARTICA Habijan ima stan i auto, ali i dva kredita. Više neće primati 9.000 kuna od Gradskog vijeća i Termoplina
Marko Lukunić/Pixsell

I dalje će Habijan biti predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, no kao volonter. U Nadzornom odboru Termoplina više neće biti...

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je imovinsku karticu saborskog zastupnika Damira Habijana (HDZ).

Dužnosti

U imovinskoj kartici Habijan je istaknuo kako će i dalje vršiti funkciju predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina, ali volonterski, bez naknade.

Prema mišljenju Povjerenstva, više ne može biti zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Termoplina, niti član Uprave trgovačkog društva Villa Revelin.

Prema dostupnim podacima, Habijan je kao predsjednik Gradskog vijeća mjesečno primao oko 5000 kuna naknade, dok je kao zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Termoplina primao 4000 kuna.

Što se tiče poslova koje obavlja, a nisu javni, Habijan je u imovinsku karticu unio kako radi kao odvjetnik u odvjetničkom društvu Uskoković i partneri, a u navedenom odvjetničkom društvu ima i poslovni udio u iznosu od pet posto. Istaknuto je kako je u tijeku prijenos upravljačkih prava nad poslovnim udjelom. S obzirom da ne može primati plaću i kao saborski zastupnik i kao odvjetnik, Habijan će i odvjetničku funkciju vršiti volonterski.

Za sve dužnosti koje će obavljati, Habijan će mjesečno dobivati 13.850,81 kuna neto.

Obveze

Što se obveza tiče, Habijan ima dva kredita. Prvi kredit težak je 414.000 kuna, a podignut je 2019. godine. Rok vraćanja je 15 godina.

Drugi kredit iznosi 270.000 kuna, a rok vraćanja je 10 godina.

Oba kredita Habijana mjesečno opterećuju za 5.920,62 kuna.

Nekretnine i pokretnine

Habijan je vlasnik jednog stana u Varaždinu koji se prostire na 46,12 metra kvadrata. Približna tržišna cijena je 420.000 kuna, a stečen je kreditnim zaduženjem.

Vlasnik je i automobila marke BMW, godište 2012., čija je vrijednost oko 110.000 kuna. I automobil je kupljen kreditnim zaduženjem.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!