Vijesti / Politika

BARBARA ANTOLIĆ VUPORA – IMOVINSKA KARTICA

IMOVINSKA KARTICA Vupora navela dva automobila, nekretnine u Varaždinu, Babincu i kod Zadra, kredite, pozajmice...

IMOVINSKA KARTICA Vupora navela dva automobila, nekretnine u Varaždinu, Babincu i kod Zadra, kredite, pozajmice...
Nel Pavletic/Pixsell/Varaždinski.hr

Vupora je u Hrvatski sabor izabrana sa liste Restart koalicije u III. izbornoj jedinici kao predsjednica SDP-a Varaždinske županije.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je imovinsku karticu saborske zastupnice Barbare Antolić Vupora (SDP).

Vupora je u Hrvatski sabor izabrana s liste Restart koalicije u III. izbornoj jedinici kao predsjednica SDP-a Varaždinske županije.

Od drugih javnih dužnosti u 'imovinskoj' navela je da je predstavnica slovenske nacionalne manjine u Varaždinskoj županiji.

Drugi poslovi u posljednjih 12 mjeseci koje je obavljala je mjesto v.d. ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Dom sv. Ane u Babincu. Radni odnos na tom mjestu prestao joj je ulaskom u Sabor, 21. srpnja ove godine.

Primanja na mjesečnoj razini su joj 16.004 kune, dok su joj ostali prihodi još 8.349 kuna (na godišnjoj razini) te 1.500 i 1.000 kuna (oboje na mjesečnoj bazi).

Podaci o bračnom drugu i krediti

U imovinskoj kartici navela je podatke i za svog supruga koji radi u Hrvatskim cestama od 2001. godine gdje prima plaću od 9.750 kuna.

Vupora ima tri kredita. Prvi datira iz 2012. godine u Zagrebačkoj banci, nosioc obveze je bračni drug, a iznosi 61.849 eura. Mjesečno za vraćanje izdvaja 396 eura.

Drugi kredit od 300 tisuća kuna uzet je 2016. godine, nosioc obveze opet je bračni drug. Mjesečno izdvaja 2.588 kuna.

Za treći kredit Vupora se osobno zadužila 2017. godine. Iznos kredita je 450 tisuća kuna, a mjesečno plaća 3.285 kuna Wüstenrot stambenoj štedionici.

Pod podacima o potraživanju stoji i osobna pozajmica od 330.300 kuna.

Nekretnine u Babincu, Varaždinu, kod Zadra...

Broj nekretnina je popriličan.

Posjeduje vikendicu s pripadajućim zemljištem površine 353 metra kvadratna u Rtini – Miočići kod Zadra. Tržišna vrijednost te vikendice je 900 tisuća kuna. Vlasništvo je pripisano na bračnog druga, a vikendicu su stekli pomoću kredita.

U Varaždinu imaju kuću s okućnicom na 535 metara kvadratnih, procijenjene vrijednosti 450 tisuća kuna.

U Turčinu je na supruga pripisano vlasništvo livade površine 1600 kvadrata i vrijednosti od oko 35 tisuća kuna. Vupora posjeduje građevinsko zemljište u Babincu, površine 2124 kvadrata te vrijednosti od oko 30 tisuća un.

U Babincu Vupora ima i kuću s okućnicom od 705 kvadrata. Vrijednost se procjenjuje na oko 750 tisuća kuna, a stekla ju je darovnim ugovorom i kreditom. Navela je i jedan poslovni prostor u istom naselju na 2502 kvadrata i vrijednosti od milijun kuna.

Drugi poslovni prostor u Babincu na Vuporino ime ima površinu od 3736 kvadratnih metara i vrijednost 6 milijuna kuna. Stekla ga je darovnim ugovorom i kreditom.

U Lovrečanbregu ima njivu u vrijednosti 3500 kuna površine 294 čhv (četvorni hvat) te šumu u istom mjestu na 210 čhv u vrijednosti 4000 kuna.

Fondovi, članstva i automobili

U imovinskoj kartici Barbara Antolić Vupora navela je i dva automobila. Jedan datira iz 2011. godine (VW Passat) na ime supruga i vrijedi 50 tisuća kuna, dok je Mercedes Benz GLA iz 2015. godine na njezino ime i vrijednosti od 150 tisuća kuna u trenutku podnošenja izvješća. Navela je da ga je stekla novčanim darom roditelja.

Vupora je navela udio u fondu Erste Asset Managementa u vrijednosti od 7288 kuna, a pod oblik vlasništva naveden je bračni drug koji je stekao nekretninu braniteljskim statusom. Još jedan udio u fondu navodi se u Zatvorenom cestarskom dobrovoljnom mirovinskom fondu, također na supruga, u iznosu od 41.876 kuna.

Vupora je i stopostotna vlasnica 'Doma Sv. Ana – njega tijela', isto kao i 'Doma za starije i nemoćne osobe Dom sv. Ane' u Babincu. Drugonavedeni je stekla zaduženjem kod banke i darovnim ugovorom, dok prvi samo kreditom.

Pod članstvima navela je Slovensko kulturno društvo Nagelj iz Varaždina gdje je potpredsjednica. Obnaša i funkciju predsjednice Hrvatsko slovenskog društva prijateljstva Varaždin, gdje je članica od 2004. godine.

Članica je Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva od 2008. godine te Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video