Vijesti / Politika

Verbalni ratovi

BOSILJ UZVRAĆA HABIJANU 'Pravi konvertit. Jedno misli, drugo govori, treće radi'

BOSILJ UZVRAĆA HABIJANU 'Pravi konvertit. Jedno misli, drugo govori, treće radi'
Varaždinski.hr

Varaždinski SDP-ovac odgovorio predsjedniku varaždinskog HDZ-a.

Na službenom Facebook profilu SDP-a Gradske organizacije Varaždin objavljena je reakcija na jučerašnju izjavu predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika varaždinskog HDZ-a Damira Habijana.

Vezana vijest:

Damir Habijan, Neven Bosilj odgovor SDP-u HABIJAN KAO MILANOVIĆ 'SDP, Bosilj i Petrić nastavljaju cmizdriti i naricati. Još nedostaju guslari'

Habijan je putem društvene mreže SDP-ovcima poručio da 'nastavljaju naricati i cmizdriti umjesto da objasne razloge bježanja sa sjednice Gradskog vijeća na kojem su se razmatrale i donosile važne odluke za naš grad'.

Reakcija predsjednika varaždinskog HDZ-a odnosi se na temu sjednice Gradskog vijeća koja datira iz srpnja ove godine i koja se održala online. Oporba je bila nezadovoljna tim načinom održavanja s obzirom da su smatrali da se na sjednici donose važne odluke za Grad, a onemogućeno im je sudjelovanje uživo.

Varaždinski SDP je u međuvremenu uložio zahtjev za nadzorom sjednice, smatrajući da je ilegalna, ali rješenje Ministarstva pravosuđa od prije desetak dana pokazalo je da je ona zakonita.

Predsjednik Kluba članova SDP-a u Gradskom vijeću Neven Bosilj sada se ponovno javio, kako smo napomenuli preko društvene mreže, odgovarajući Habijanu na prozivke.

Vezana vijest:

bosilj sjednica repovi online sjednice Bosilj o zakonitosti sjednice: 'Mi u SDP-u nismo naivni, a na izborima ćemo se obračunati s korupcijom u Varaždinu'

- Politika je ozbiljan posao. Još je Aristotel rekao da je politika rad za opće dobro. Nažalost, u lijepoj našoj razni šarlatani, konvertiti, populisti i demagozi ogadili su u toj mjeri ljudima politiku, ali i državu, da masovno napuštaju Hrvatsku izgubivši vjeru u poštenje i bolje sutra s takvim likovima. Jedan u niski takvih je i novopečeni HDZ-ov saborski zastupnik Damir Habijan, junak objave na svojem Facebook profilu koji je mene i varaždinski SDP usporedio s narikačama zbog naše borbe protiv korupcije, a za opće dobro građana Varaždina. Vidjela žaba da konja potkivaju pa i ona digla nogu je najbolji opis situacije kad HDZ-ovac pokušava plagirati predsjednika države Zorana Milanovića. Neprocijenjivo, pogotovo od osobe koja jedno misli, drugo govori, a treće radi. Pravi konvertit s ciljem osobnog probitka – napisao je Bosilj.

Kaže da u nastavku navodi i činjenice.

- Damir Habijan u svibnju 2017., tada još kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina, govori 'da ne dolazi u obzir suradnja s Čehokom koji ima tri pravomoćno potvrđene optužnice', a u izbornoj noći izjavljuje: 'činjenica je i nažalost siguran sam da ćemo uskoro ponovo na birališta.' Naravno, kako i priliči pravom karijeristu i oportunistu, za dva tjedna je u ime HDZ-a potpisao koaliciju s Čehokom i za to je nagrađen s 5.000 kuna neto mjesečno kao predsjednik gradskog vijeća. Zatim je za par mjeseci nešto kao rogoborio pa su mu dodatno dali nadzorni odbor Termoplina i još 4.000 kuna neto mjesečno - navodi Bosilj i nastavlja dalje. 

- Kad je trebao nakon dvije godine prepustiti mjesto predsjednika vijeća nekome s Čehokove liste u svibnju 2019., odigrava predstavu i odbija glasati za integralnu nagodbu uz obrazloženje 'da ne vidi razloge za nagodbu jer je ugovor predmet kaznenog, kao i parničnog postupka za utvrđenje ništetnosti'. Ostaje predsjednik vijeća sa svojom sinekuricom i kad je procijenio da je ova izjava zaboravljena iako su ugovori i dalje predmet kaznenih postupaka hrabro mijenja mišljenje i HDZ podržava integralnu nagodbu i zadužuje Varaždin za stotine milijuna kuna. Ali, umjesto da se pokrije po glavi i zbog srama ne progovori ni riječ on ne staje te se uspijeva izboriti za svoje mjesto u aleji besmrtnika izjavom u rangu sa slavnom izjavom Smiljka Sokola: 'novac nije imovina'. Naime, nakon izglasavanja sramotne integralne nagodbe poručio je svima koji nisu glasali za odluku da su savjest i kukavičluk ista stvar. Fino momče - ističe Bosilj u priopćenju. 

Smatra kako je Habijan nova osoba koja 'nastavlja dobro utabanim stazama politike gdje je savjest nepoželjna ljudska osobina.'

- Kako se gradonačelnik Ivan Čehok potrošio i blatom umrljao pozlatu koju su mu putem plaćenih medija gradile interesne skupine koje godinama „drmaju“ Varaždinom, potrebno je stvoriti novu osobu koja će nastaviti ovaj „težak i nezahvalan posao“. Tako su našeg junaka u međuvremenu ugurali u Sabor na dodatnih 17.000 kn, a on budući nije kukavica nastavlja dobro utabanim stazama politike gdje je savjest nepoželjna ljudska osobina - napominje Bosilj i zaključuje. 

- Nažalost, tako dugo dok nam takve osobe kreiraju gradsku politiku ne trebamo se čuditi činjenici da je jučer susjedni Čakovec trijumfirao u izboru za najbolji grad u kvaliteti života, Virovitica za najbolji grad u povlačenju novca iz EU fondova, Samobor kao najbolji grad za gospodarstvo, a Šibenik u kategoriji obrazovanja i demografije. To nam samo pokazuje do kuda su Čehok i Habijan doveli grad Varaždin, kako nas vidi ostatak Hrvatske i kako kotiramo prema drugim gradovima za koje je Varaždin dugo bio nedostižan uzor. Ostatak Hrvatske koji su nepristrani promatrači vide da srozavaju naš grad, a da li će i Varaždinci konačno progledati saznati ćemo 16. svibnja 2021. na lokalnim izborima - napisao je u priopćenju Neven Bosilj. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video