Vijesti / Politika

malo o milanoviću

Plenković: 'Nije točno da desno krilo HDZ-a kuje plan za opoziv predsjednika'

Plenković: 'Nije točno da desno krilo HDZ-a kuje plan za opoziv predsjednika'
Sanjin Strukic/Pixsell

Upitan je i oko sastanka s DORH-om o kojem je Milanović pričao u Međimurju.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s ministarom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem predstavio je mjera za očuvanje radnih mjesta radi krize izazvane pandemijom koronavirusa, a tom prigodom premijer je progovorio i vrućim temama, između ostalog je upitan i o verbalnom sukobu s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Premijer je naglasio da nisu točne informacije iz medija da desno krilo HDZ-a kuje plan za opoziv predsjednika. Premijer se osvrnuo i na situaciju s veledrogerijama te na obustavu lijekova ljekarnama i bolnicama.

Također je upitan oko sastanka s DORH-om o kojem je jučer Milanović pričao u Međimurju. Tako je Plenković ispričao o čemu se točno radi: 'On je aludirao na sastanak s DORH-om,  on je u svom međimurskom izdanju govorio o sastanku s DORH-om. Reći ću vam o čemu se radi, ne znate to svi. Bio je sastanak u 9.30 u subotu ujutro, tu u Vladi. Pitanje je bilo što ćemo sa snimkom. Naime, bio je nebrojeni broj upita. Takvu odluku ne možemo donijeti bez da se konzultiramo s onima koji vode postupak. Naime, ja sam osobno htio vidjeli da li će se objavom snimke nešto u postupku promijeniti. S pravnog aspekta moglo se pristupiti odluci da se snimka prikaže javno', naglasio je Plenković.

- Čuo sam se s ministrom Berošem. Sastanak je trajao gotovo sat vremena. Veledrogerije se javljaju u vrlo preciznim intervalima, ponekad baš prije izbora. Ponuda na stolu je bila ona koja je bila moguća bez rebalansa. Nakon njega nalazit ćemo rješenja kako da se osigura održiv sustav plaćanja. Dugovanja prema veledrogerijama ne mogu dovesti do prekida cijepljenja protiv gripe - rekao je Plenković.

Osvrnuo se Plenković na ponovni početak ovrha te na kritike kako ni država ne ispunjava svoje obveze prema drogerijama pa rekao kako je Ovršni zakon u prošlom sazivu Sabora bio u dva čitanja.

- Nakon konzultacija sa svima, nitko nije bio zadovoljan. Procijenili smo da je mudrije ne ići s izglasavanjem zakona, već s izmjenama ovršnog zakona koje idu u korist dužnika - rekao je.

Odgovarajući na pitanje je li istina da Belje preuzima poslovanje Megglea, premijer je kazao da mu je drago što je Fortenova kroz Belje krenula u preuzimanje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video