Vijesti / Politika

prozvao župana čačića

Dom zdravlja u Lepoglavi bez grijanja, Škvarić: 'Osuđujemo totalni nemar u zdravstvu Varaždinske županije'

Dom zdravlja u Lepoglavi bez grijanja, Škvarić: 'Osuđujemo totalni nemar u zdravstvu Varaždinske županije'
Grad Lepoglava

Lepoglavski gradonačelnik postavlja pitanje ravnatelju Doma zdravlja i, kako ga naziva, bahatom varaždinskom županu Radimiru Čačiću.

Pripadnici HNS-a iz Lepoglave danas su objavili priopćenje u kojem navode da je Dom zdravlja u Lepoglavi bez grijanja te da je za to odgovoran varaždinski župan Radimir Čačić jer izravno ugrožava zdravlje građana Lepoglave.

Kažu da je stanje alarmantno jer nije uključeno grijanje u Domu zdravlja te ističu da se time u pitanje dovodi narušavanje zdravstvenog stanja zaposlenika i pacijenata.

- Posebno ističemo veliki problem tretmana bolesnika u odjelu za fizioterapiju. Uzimajući u obzir vremenske prilike i kako ulazimo u period zimskih uvjeta, nezamislivo je da se građani Lepoglave moraju smrzavati ispred Doma zdravlja dok čekaju na red za pregled, a onda ih to isto čeka i u čekaonicama ambulante – i to još u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom. Da ironija bude veća, očito je da će nas prije više oboljeti od smrzavanja i hladnoće, nego od koronavirusa – navodi se u priopćenju koje potpisuje Marijan Škvarić, lepoglavski gradonačelnik i potpredsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije.

Postavlja i pitanje ravnatelju Doma zdravlja i, kako ga naziva, bahatom varaždinskom županu Radimiru Čačiću.

- Kada ćete se ispričati građanima grada Lepoglave za sve svoje propuste u vezi nefunkcioniranja zdravstvenog sustava na području Varaždinske županije? Kada ćete konačno preuzeti odgovornost za lošu kadrovsku politiku u zdravstvu koja je i dovela do ovakve nezamislive situacije u 21. stoljeću? Već početkom godine sam upozorio da se od strane Čačića zapošljavaju ljudi po političkoj podobnosti, a koji su nesposobni i nemaju viziju razvoja zdravstvenog sustava Varaždinske županije - napominje lepoglavski gradonačelnik. 

Škvarić ističe da bi bilo zanimljivo istražiti zašto nema grijanja, a pretpostavlja da se radi o potraživanjima koja nisu podmirena prema poslovnim subjektima koja izvode radove na projektu energetske učinkovitosti.

- To nije teško pretpostaviti kada se uzme u obzir poslovanja Doma zdravlja koji je 2016. godine imao višak sredstava u poslovanju od 2,5 milijuna kuna, a kada je Čačić preuzeo Varaždinsku županiju gubitak Doma zdravlja za 2019. godinu iznosio je preko 6 milijuna kuna – napisao je Škvarić i zaključuje.

- Zato oštro osuđujemo ovakav nemar i totalno rasulo u zdravstvu Varaždinske županije za koje je odgovoran župan Čačić. Nažalost, građani su ti koji će na kraju ispaštati i riskirati svoje zdravlje – do kada, pitamo Vas, župane Čačiću? - navodi Škvarić u priopćenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video