Vijesti / Politika

stranka centar

NEPROGLAŠENI LOCKDOWN Carev: 'Čačiću su svi krivi osim njega i njegovog nerada'

NEPROGLAŠENI LOCKDOWN Carev: 'Čačiću su svi krivi osim njega i njegovog nerada'
PR fotografija

Naglasio je da sustav ne funkcionira, a da odgovorni ne rade svoj posao.

Danas su članovi stranke Centar, koja je prije nekoliko dana nastala ujedinjenjem stranke Pametno i Stranke s imenom i prezimenom, govorili o tome kako u Hrvatskoj postoji neproglašeni lockdown.

Supredsjednik stranke iz ogranka Varaždin Dario Carev podsjetio je da je Varaždinska županija jedno od najpogođenijih regija u Europi, a posebno je teška situacija u bolnici.

Podsjetio je da je župan Radimir Čačić u ožujku tvrdio da ima na raspolaganju 30 respiratora, a a da bi se ispostavilo da bolnica raspolaže s njih 12.

- Sustav ne funkcionira, a odgovorni ne rade svoj posao – rekao je i dodao.

- Smatramo skandaloznim da se u 21. stoljeću, u gradu koji je nekoć bio glavni grad Hrvatske, korisnici zdravstvene usluge i zdravstveni djelatnici smrzavaju u priručnom šatoru u krugu bolnice. Postalo je očito koliko nam vrijedi nova energetski učinkovita fasada na bolnici koja se raspada iznutra, iz koje odlazi medicinsko osoblje, koja oskudijeva opremom i kapacitetima i koja je u dugovima za lijekove. Za stanje u OB Varaždin kriva je županija kao njezin osnivač. Ovakav razvoj situacije se mogao predvidjeti i trebale su se poduzeti organizacijske i preventivne mjere davno prije. Dobre primjere pravovremene reakcije možemo naći i u Hrvatskoj. Svakako se trebalo krenuti u nabavku jeftinih PCR testova i omogućiti masovno testiranje – kazao je Carev.

Navodi da su novim mjerama najviše pogođeni ugostitelji i pitanje je kako će im se nadoknaditi šteta za onemogućen rad.

- Županu su sada svi krivi za ovakvo stanje osim njega samog i njegovog nerada. Novim mjerama najviše su pogođeni ugostitelji, kojima je privremeno onemogućen rad, neovisno o tome što su se držali svih striktnih epidemioloških mjera. Nejasno je i tko će i kako nadoknaditi štetu prouzrokovanu zatvaranjem objekata. Sigurno je da to neće biti županija. Izvjesno je jedino da će građani i dalje moći koristiti ugostiteljske usluge. Dovoljno je da prijeđu rijeku Dravu, jer su tamo na snazi drugačije mjere – istaknuo je Carev i zaključio.

- Neproglašeni lockdown način je izbjegavanja plaćanja novčane potpore koja bi privrednim subjektima pružila veće šanse za preživljavanje krize. Otpuštanja i zatvaranja, nažalost, već su krenula – naglasio je Carev.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!