Vijesti / Politika

KRAJ EKO-KRIZE?

KONAČNO SE ZNA GDJE ĆE NAŠE SMEĆE Oko 600 tona otpada putuje na drugi kraj Hrvatske

KONAČNO SE ZNA GDJE ĆE NAŠE SMEĆE Oko 600 tona otpada putuje na drugi kraj Hrvatske
Varaždinski.hr

A što će biti dalje, još je uvijek otvoreno pitanje.

Konačno je poznata lokacija deponija koje će primiti varaždinski otpad koji se oko mjesec dana ne odvozi nikamo. Završit će u Vukovaru, barem dio toga, ako je suditi po podacima koji su javno iznijeti. 

Javno je to obznanjeno danas prilikom slanja pomoći Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru, koju su organizirali gradov Varaždin i Varaždinske Toplice te općine Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija, Petrijanec, Vinica, Vidovec, Sračinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Baretinec, Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec.

- Zbog neočekivane popunjenosti kapaciteta u zadnjih mjesec dana na ugovorenim odlagalištima, za mjesec prosinac moralo se iznaći neko drugo rješenje. Nakon niza upita i molbi po cijeloj Hrvatskoj, jedini je Vukovar pronašao način da zbrine nekih 600 tona otpada i mi smo mu za to zahvalni - rekao je direktor Čistoće Davor Skroza.

Što će biti s preostalim otpadom, budući da se baratalo s brojkom od više od 1.500 tona, zasad nije poznato. 

Podsjetimo, Grad Varaždin je zatražio od Grada Ivanca da preuzme taj otpad na odlagalište u Jerovcu, što je Ivancu naložilo i resorno ministarstvo. No gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić najavio je da neće primiti taj otpad. 

Vezana vijest:

Ivan Čehok, otpad, Poljana Biškupečka EKO-KRIZA KAMO SA SMEĆEM? 'Ako bi otpad išao u MBO, onda bi građani imali samo dvije kante'

Nakon što je počela, ta eko-kriza je ubrzo i završila. Tako nam je prije pet dana varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao da je rješenje za otpad pronađeno. No pritom nije želio otkriti o kojem je odredištu riječ.

- Ne mogu reći, zato da tamo onda ne bi imali problema - obrazložio je tu tajnovitost, otkrivši tek da lokacija nije na području Varaždinske županije.

Danas je javnost saznala da će smeće navedenih općina i gradova put Vukovara, no ostaje pitanje što dalje.

Vezana vijest:

Ivan Obadić budimo grad MBO OPET U IGRI? Iz platforme Budimo grad reagirali su na Čehokove ideje. Kažu da promovira sustav koji pogoduje smetlarskom lobiju

Razmišljanja gradonačelnika koja daju naslutiti da bi se u igru ponovno mogao uključiti i MBO pogon u Brezju već je izazvao reakcije građanske oporbe iz platforme Budimo grad. 

- Umjesto da građanima omogući smanjenje cijene, Ivan Čehok se vraća u neka od Europe odbačena vremena, u sustav kojim se pogoduje 'smetlarskom lobiju' - upozorili su iz platforme.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video