Vijesti / Politika

GRADSKA IMOVINA

NOVA ULAGANJA Švicarski investitor gradio bi kod Parkova, tamo 'di su boreki'

NOVA ULAGANJA Švicarski investitor gradio bi kod Parkova, tamo 'di su boreki'

Osim toga, Grad će Kerekesh teatru dati pravo građenja kulturnog centra kod bivšeg Špoljara...

Na današnjem kolegiju varaždinskog gradonačelnika bilo je riječi i o prodaji gradske imovine, za što će uskoro biti objavljeni javni natječaji.

Vezana vijest:

Bicikli GRAD POPRAVLJENIH BICIKALA SERVISIRAJTE SVOJ BICIKL Od sredine veljače kreće novi krug sufinanciranja

Ovi koji su sada najavljeni raspisuju se zbog interesira raznih investitora. Kako je rekao Tomislav Bogović, pročelnik za upravljanje imovinom i gospodarstvo, Grad će na prodaju staviti zemljište u Hallerovoj iza zgrade Parkova, zatim dvije građevinske parcele u Brezju, jedno poljoprivredno zemljište...

- Ukupna procijenjena vrijednost te imovine je oko 5,8 milijuna kuna - iznio je Bogović.

Uredi za IT-sektor

Gradonačelnik Ivan Čehok pojasnio je da je u prvome slučaju riječ o zemljištu 'tamo di su boreki'.

- To je tamo iza Druge gimnazije. Švicarski investitor hoće graditi svoje urede, riječ je o IT-sektoru. Danas, sutra uzeo bi i prednju zgradu Parkova i doveo još dva švicarska investitora - rekao je gradonačelnik, no 'iz poslovnih razloga' nije želio reći o kojoj tvrtki je riječ. Napomenuo je tek da nije riječ o ničemu 'problematičnom'.

Projekt Kerekešovih

Osim toga, istaknuo je i projekt Kerekesh teatra.

- Lokacija bi bila pored bivše zgrade Centra 'Tomislav Špoljar'. Mi bismo dali pravo građenja, a oni bi napravili polivalentnu dvoranu za manje teatre, KUD-ove, tamburaše... Jer svi takvi programi su sada usmjereni prema kazalištu, gdje nije moguće osigurati raspored za sve. Tako da ovakav prostor treba gradu - rekao je Čehok.

Broj građevinskih dozvola ne opada

Na kolegiju je rečeno i da broj izdanih građevinskih dozvola u 2020. godini ne zaostaje za 2019. godinom.

- Čini se da koronakriza nije omela investicije - ustvrdio je Damir Mikulić, pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo. Iznio je i brojke: tijekom 2020. izdano je 135 građevinskih dozvola, a godinu prije njih 139. Fizičke osobe zatražile su 78 dozvola, a pravne osobe 57 dozvola.

Osim toga, ukupno je riješeno 905 predmeta, a 2019. ih je bilo 785, rekao je Mikulić.

Pothodnik čeka suglasnosti

Vezana vijest:

Vijećnica STRATEŠKI DOKUMENT GRAD POZIVA GRAĐANE 'Iznesite svoje prijedloge o tome kakav Varaždin želite!'

Gradonačelnik Ivan Čehok nadovezao se s informacijama o nekoliko gradskih projekata. Tako je za pothodnik u Miškininoj koji će biti pretvoren u podvožnjak rečeno da je lokacijska dozvola sada pravomoćna, čeka se građevinska, no treba pribaviti neke suglasnosti.

- Suglasnost Studentskog doma smo dobili, tamo moramo uzeti 19 parkirnih mjesta, jer nagib već tamo počinje. Još moramo dogovoriti s HŽ-om, oni su rekli da su nam spremni ustupiti zemljište. Tako da se mora provesti parcelacija. Nadam se da ćemo do proljeća raspisati natječaj - najavio je Čehok i napomenuo da to nema veze s nadolazećim izborima.

Što se tiče dugo najavljivane šetnice uz Plitvicu, izdana je lokacijska dozvola, a u fazi izdavanja je građevinska dozvola za jedan dio projekta, istaknuto je.

Kučanska rampa je budućnost

Za famozni podzemni rotor kod kučanske rampe izdana je lokacijska dozvola, no daleko je još realizacija toga projekta.

- Tamo će biti potrebne četiri građevinske dozvole! To je kompleksan zahvat, ne može se napraviti za 3 do 6 mjeseci. Građani nisu bedaki, znaju da nisam nikad rekao da ćemo izgraditi to u ovome mandatu, rekao sam da ćemo napraviti sve da projekt bude spreman za prijavu na EU-fondove. Ako ćemo se moći prijaviti na ITU-mehanizam. To se još ne zna. Ako nećemo moći, onda ćemo sami financirati - najavio je gradonačelnik.

Igralište u Hrašćici

Spomenuto je i da je u Hrašćici postavljena umjetna trava vrijedna 819.000 kuna, od čega je 400.000 dala država. Uz to, u prosincu je postavljena i zaštitna mreža, Grad je platio 115.000 kuna, iznio je brojke Dražen Cesar, novi pročelnik za sport i zdravstvenu zaštitu.

- Igralište je sad u potpunosti u funkciji za NK Varteks te u slobodnim terminima i za rekreativce - rekao je Cesar.

Što je s umirovljeničkim naseljem?

Vezana vijest:

Biškupec, umiroljeničko naselje JAVNI POZIV OKONČAN UMIROVLJENIČKO NASELJE Javila se dva zainteresirana investitora koja bi gradila u Biškupcu

Zanimalo nas je u kojoj je fazi najavljivan projekt izgradnje umirovljeničkog naselja. Zadnje što je bilo poznato je da postoje zainteresirani investitori te da se razmatra nekoliko lokacija.

- Imamo idejno rješenje. Traju pregovori s ljudima koje to zanima. To je kompleksna investicija. Bitno je postaviti infrastrukturu, što smo počeli raditi u Biškupcu. Probija se prometnica, a od završetka sajmišta prema jugu vuče se infrastruktura - rekao je Čehok.

Za lokaciju kaže da bi to bilo zapadno od prometnice koja se tamo probija.

- Tamo južnije od našeg sajmišta. Lijevo su privatna gradilišta, a desno bi se išlo u ovaj projekt. Išlo bi se u okrupnavanje, u ovome trenutku ne znam koji bi bio model. Grad je spreman dati svoj dio zemljišta - najavio je Čehok. Nije znao koliko točno Grad tamo ima zemljišta, no znao je pročelnik za upravljanje imovinom Tomislav Bogović. Riječ je o 6.000 kvadrata.

Dodao je Čehok da i dalje kao opcija za izgradnju takvog naselja ostaje aktualna i lokacija iza Konzuma, bivšeg Mercatora, u neposrednoj blizini središnjeg varaždinskog groblja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.