Vijesti / Politika

vijećnik iz Varaždinskih toplica

Bedeković: 'Moje je mišljenje u potpunosti sukladno s izjavama župana Čačića'

Bedeković: 'Moje je mišljenje u potpunosti sukladno s izjavama župana Čačića'
Reformisti Varaždinske Toplice

'Gradonačelnica Dragica Ratković na nijedan način nije sudjelovala ni pomogla u realizaciji projekta', navodi vijećnik iz Varaždinskih Toplica.

Gradski vijećnik iz Varaždinskih Toplica Željko Bedeković (Reformisti) reagirao je na priopćenje Grada Varaždinskih Toplica i gradonačelnice Dragice Ratković.

Oni su u jutrošnjem priopćenju naveli da je došlo do razilaženja mišljenja između župana Radimira Čačića i vijećnika Bedekovića oko toga tko je zaslužan je izgradnju Nacionalnog rehabilitacijskog centra za pacijente s ozljedama kralježničke moždine.

Vezana vijest:

Varaždinske toplice Politika u toplicama Grad Varaždinske Toplice: Reformistički vijećnik Željko Bedeković demantirao Čačićeve izjave

Reakciju Željka Bedekovića prenosimo u cijelosti.

- U priopćenju kojeg potpisujem, od dana 20.1.2021. godine, jasno i nedvosmisleno stoji da je izgradnja Nacionalnog rehabilitacijskog centra za pacijente s ozljedama kralježničke moždine, odnosno konkretni koraci i projekt izgradnje te opremanja započeo 2017. godine, sa dolaskom župana Radimira Čačića. Isto tako navodim da je trenutna vrijednost projekta 112 milijuna kuna, od čega je iz ESI fondova povučeno 83 milijuna kuna, iz Ministarstva zdravstva 24 milijuna te je udio vlastitih sredstava 5 milijuna kuna. Nadalje, navodim da je činjenica da se ovaj projekt skoro u potpunosti financira iz fondova Europske unije i Ministarstva zdravstva, dokaz da je projekt kvalitetan i prijeko potreban za Republiku Hrvatsku.

Vezana vijest:

Čačić, Bedeković, Reformisti izgradnja u tijeku SPINALNI CENTAR U TOPLICAMA Bedeković: 'Projekt je kvalitetan i prijeko potreban za Hrvatsku'

Iz svega navedenog, očito je moje priopćenje u potpunosti sukladno sa izjavama župana Radimira Čačića, samo je potrebno priopćenje pročitati sa razumijevanjem. Svojim Zaključkom od dana 18. prosinca 2018. godine, Gradsko vijeće Grada Varaždinskih Toplica oslobodilo je u potpunosti od obveze plaćanja komunalnog doprinosa Specijalnu bolnicu za izgradnju Spinalnog centra i potpisnik te odluke je predsjednik Gradskog vijeća, gospodin Franjo Prstec.

Iz svega navedenog proizlazi ono što je jedino sigurno i nedvojbeno: gradonačelnica Dragica Ratković na nijedan način nije sudjelovala ni pomogla u realizaciji ovog projekta pa je njena reakcija na moje priopćenje očit pokušaj prikupljanja političkih poena na projektu s kojim nema apsolutno nikakve veze - zaključuje Željko Bedeković, ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video