Vijesti / Politika

spore presude

Čačić: 'Slučaj Čehok i drugovi nakon 11 godina završio na javnoj raspravi. Naše sudstvo je sramotno'

Čačić: 'Slučaj Čehok i drugovi nakon 11 godina završio na javnoj raspravi. Naše sudstvo je sramotno'
Marko Lukunic/Pixsell/Patrik Macek/Pixsell

Župan je progovorio o korumpiranom sudstvu i novoj kandidatkinji za varaždinsku gradonačelnicu.

U Županijskim temama VTV televizije gostovao je župan Radimir Čačić te govorio o aktualnoj političkoj situaciji.

Osvrnuo se tom prilikom i na kandidaturu Zdravke Grđan za gradonačelnicu Varaždina na predstojećim izborima koji su na rasporedu u svibnju ove godine.

- To je žena sa širokim spektrom znanja i komunikacijom. Odlično i konačno da se kandidira netko tko nije 'umočen' i nema repove, ne prosipa mržnju, tko iza sebe nema 4-5 optužnica i presuda. Što će građani odlučiti? To nitko ne zna. Bilo bi dobro da se otvori novi list. To je sve pred nama - naglasio je župan. 

Dotaknuo se i 'teme' s Vrhovnog suda i slučaja varaždinskog gradonačelnika. 

- Važna stvar je u toj priči da je nakon 11 godina i slučaj Čehok i drugovi, barem onaj jedan od četiri ili koliko ih ima, završio na javnoj raspravi na Vrhovnom sudu. To se skrivalo kao zmija noge. Ali svima je već dosta. Svima je sve jasno da je sudstvo sramota. Naročito, sudstvo. Ni drugo ne funkcionira, ali sudstvo je sramotno. Ključni dio sudstva je do srži korumpiran. Sad se to vidi. Gle čuda, nakon 11 godina počeli smo raspravljati. Postavljeno je pitanje kako se krenulo s tim baš sada? Je li to utjecaj na izbore? Mislim da je najveći utjecaj na izbore to biraš li kriminalca ili nevinog čovjeka. Bar u jednoj optužnici – rekao je Čačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video