Vijesti / Politika

odgovor gradonačelniku

BUDIMO GRAD ODGOVORIO ČEHOKU 'Mi ne tužimo vlastiti grad, već se borimo za njega'

BUDIMO GRAD ODGOVORIO ČEHOKU 'Mi ne tužimo vlastiti grad, već se borimo za njega'
Varaždinski.hr

Budimo grad odgovorio je na istup varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka...

Politička platforma Budimo grad reagirala je na istup varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka koji ih je nazvao, komentirajući otvoreno pismo koje je platforma poslala na adresu predsjednici Europske komisije Ursule von der Leyen, 'opskurnom skupinom' i dodao kako je jedinstveno 'tužiti vlastiti grad'.

Vezana vijest:

Ivan Čehok, Budimo grad lokalna politika ČEHOK O BUDIMO GRAD 'Tužila nas je opskurna grupa. To je jedinstveno, tužiti vlastiti grad'

Iz Budimo grad navode kao su sva njihova obraćanja opravdana i utemeljena.

- Laž je da se radi o 'obmana i klevetama'. Jednako je tako laž da su ministarstva rekla da je 'tu sve bilo u najboljem redu' jer se nadležno ministarstvo na većinu primjedbi očitovalo s 'nismo nadležni'. Upravo iz navedenog razloga pokrenut je upravni spor pred sudom koji će ući u bit stvari i donijeti odluku. Da sve nije u 'najboljem redu' u postupcima aktualnog gradonačelnika potvrđuje i činjenica da je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa prije nekoliko tjedana donijelo odluku o pokretanju postupka protiv gradonačelnika, jednako kao što USKOK, prema javno dostupnim informacijama, provodi izvide u vezi postupanja gradonačelnika i drugih uključenih u predlaganje i izglasavanje tzv. 'integralne nagodbe' - ističu iz platforme.

Pod drugom točkom ističu kako oni ne tuže vlastiti grad, već se za njega bore svim raspoloživim sredstvima.

- Ako gradonačelnik misli da je on grad Varaždin, jako se vara.

Posebno su se osvrnuli na Čehokov izbor riječi 'opskurna' kod opisa platforme Budimo grad.

- To nas je odmah podsjetilo na jedan članak koji je prije skoro godinu dana objavljen u besplatnom tjedniku pod kontrolom gradonačelnikovog suoptuženika, a u kojem se blatila udruga 'Varaždin bez smeća'. Radilo se o tekstu koji je uslijedio neposredno nakon prosvjeda građanske inicijative 'Varaždinsko smeće' na Korzu, a tema kojeg je prosvjeda bila kritika tzv. integralne nagodbe. Nepotpisani autor predmetnog teksta, naime, nazvao je udrugu 'opskurnom'. Pitamo se upućuje li korištenje istog epiteta na zaključak da gradonačelnik po potrebi piše za predmetni tjednik? Kao i s njegovim bezbrojnim lažnim profilima na Internetu, i ovdje ga odaje stil i uvrede.

Vezana vijest:

budimo grad otvoreno pismo Budimo grad pisali predsjednici Europske komisije, na primjeru Varaždina ukazuju na odnos prema korupciji

Pod posljednjom točkom komentirali su nadolazeće lokalne izbore.

- Vjerujemo da Varaždinci neće (ponovo) dati glas osobi koja u svakom svom istupu vrijeđa, laže i napada svoje građane, osobi za čijeg je mandata podneseno više tužbi protiv građana grada Varaždina nego ikad prije, osobi koja koristi gradskim novcem plaćeno vrijeme na televiziji da se obračunava s neistomišljenicima i osobi za koju je sud (nepravomoćno) utvrdio da je Gradu nanijela višemilijunsku štetu svojim postupcima - zaključuju iz političke platforme Budimo grad.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video