Vijesti / Politika

Grad Varaždin

'Navodi SDP-a su čista izmišljotina. Sami tvrde da niti ne znaju kakvo je mišljenje zastupao gradonačelnik'

'Navodi SDP-a su čista izmišljotina. Sami tvrde da niti ne znaju kakvo je mišljenje zastupao gradonačelnik'
Zvonko Lončar

'Gradonačelnik oštro osuđuje ne samo spolno uznemiravanje nego i rodnu diskriminaciju kao i bilo kakvu mogućnost zatajivanja ili zataškavanja sumnji', ističu iz Grada.

Jučer se varaždinski SDP obratio medijima priopćenjem u kojem su se osvrnuli na temu sastanka Sveučilišnog savjeta, tijela koje nadzire zakonitost rada zagrebačkog sveučilišta kojem je na čelu rektor Boras.

Taj savjet sazvan je zbog niza ispovijesti o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a SDP-ovci su u svom priopćenju istaknuli da se u Savjetu nalazi i gradonačelnik Ivan Čehok te da je 'nevjerojatno da na sjednici u petak on nije jasno istupio protiv onoga čemu se svjedoči zadnjih tjedana'.

Temeljem SDP-ovog prozivanja varaždinskog gradonačelnika, došla je i reakcija iz Grada Varaždina koju prenosimo u cijelosti.

- Grad se nema namjeru baviti izmišljotinama pa i protuslovljima u izjavama kandidata Bosilja i SDP-a. Oni sami tvrde da ne znaju kakvo je mišljenje zastupao gradonačelnik Čehok kao član Savjeta, pa stoga sami sebi skaču u usta kad tvrde da je na bilo koji način branio rektora. Gradonačelnik oštro osuđuje ne samo spolno uznemiravanje nego i rodnu diskriminaciju kao i bilo kakvu mogućnost zatajivanja ili zataškavanja sumnji u dojavu slučajeva uznemiravanja. Stoga su svi navodi SDP-a čista izmišljotina – ističu iz Grada.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video