Vijesti / Politika

reakcija

Sabati o izbacivanju iz HSS-a: 'Jako me to boli, to nije stranka za koju sam vodio prosvjede'

Sabati o izbacivanju iz HSS-a: 'Jako me to boli, to nije stranka za koju sam vodio prosvjede'
Marko Jurinec/Pixsell

Što se budućnosti tiče, Sabati ističe kako se trenutno ne misli priključiti ni jednoj političkoj opciji...

Bivši varaždinski župan Zvonimir Sabati nakon skoro 30 godina više nije član Hrvatske seljačke stranke. Iz stranke je izbačen odlukom Predsjedništva.

Vezana vijest:

Krešo Beljak, Zvonimir Sabati politika SABATI IZBAČEN IZ STRANKE 'Zbog njega se HSS percipiralo kao trgovačku stranku'

- Jako me boli to što sam isključen iz stranke. Od kraja 1992. obanašao sam u HSS važne i značajne funkcije, bio sam vrlo aktivan i cijelo vrijeme zalagao sam se za što je više moguće demokratski HSS gdje bi vladale tolerancija, poštenje, uvažavanje, prijateljstvo. Međutim, sadašnji predsjednik Krešo Beljak napravio je niz grešaka, a zadnja je bila sazivanje Izborne skupštine mimo statuta. Velik broj članova tome se suprotstavio i tu je došlo do narušavanje odnosa i rezultat svega toga za mene je prvo bila suspenzija, a sad i isključenje iz stranke. To više nije HSS za koji sam ja vodio skupove i prosvjede – rekao je Sabati.

Osvrnuo se i na značenje takve odluke HSS-a na njegovu političku budućnost.

- Trenutno sam nezavisni vijećnik u Skupštini Varaždinske županije, a što će biti dalje, to ću vidjeti. Trenutno se ne mislim priključivati ni jednoj političkoj opciji, sigurno ne do lokalnih izbora. U Reformiste ne prelazim, postoji mogućnost da budem na njihovoj listi za Županijsku skupštinu na lokalnim izborima. Pregovara se – zaključio je Sabati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video