Vijesti / Politika

problem parkinga

SDP O PARKINGU U TRAKOŠĆANSKOJ Bosilj: 'Podnio sam prijavu građevinskoj inspekciji'

SDP O PARKINGU U TRAKOŠĆANSKOJ Bosilj: 'Podnio sam prijavu građevinskoj inspekciji'
Varaždinski.hr

Navode da se sve radi bez plana i analize te da će se to promijeniti kada SDP dođe na vlast.

Varaždinski SDP-ovci održali su konferenciju za novinare u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, ispred stranačkih prostorija i odmah do mjesta na kojem ukazuju na, kako navode, 'problem parkiranja u gradu'.

Kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj i kandidat za njegovog zamjenika Miroslav Marković osvrnuli su se na, kako kažu, 'uništavanje zelenih površina zbog izgradnje novog parkinga u Trakošćanskoj ulici.

Bosilj je u srijedu na društvenoj mreži rekao da je 'zbog pogodovanja privatnom koncesionaru gradonačelnik pokrenuo uklanjanje zelenih površina u Trakošćanskoj', a danas su se nadovezali na tu izjavu.

- Ovi radovi ne postoje u proračunu Grada Varaždina niti postoje u programu komunalnih aktivnosti za 2021. godinu. Prema tome, postoji opravdana sumnja da se ti radovi ne odvijaju samo mimo proračuna, nego i pored zakona o gradnji i to je jedan od osnovnih razloga zašto sam danas predao pisanu prijavu građevinskoj inspekciju da utvrdi na koji se način ovo radi. Mi imamo slučaj gradnje u Varaždinu koji je proveo gradonačelnik Čehok da na temelju interventnog održavanja radi nove objekte. Ovdje zadiremo u zelenu površinu, pitanje je koliko će drva ovdje opstati - rekao je Bosilj i dodao. 

- Pozadina svega toga je pogodovanje privatnom koncesionaru. Imamo situaciju da je Gradsko vijeće prošle godine izglasalo povećanje za 150 parkirnih mjesta. To je 150 mjesta više na godišnjoj razini. Izračunajte koji je to prihod koncesionara. Imali smo naplatu do 15 sati, sada je do 20 sati cijelog grada. To je razlika od 5 sati i omogućuje se koncesionaru puno veća dobit i zarada. Razlog tome je podizanje cijene koncesionaru tako da bi se možda koncesionar bolje ili za veću cijenu prodao. Sve je to na štetu građana Varaždina. Osobnu ću otići u građevinsku inspekciju da vidim jesu li zaprimili prijavu i što misle poduzeti - istaknuo je Neven Bosilj. 

Marković navodi da se sve radi bez plana i analize te da će se to promijeniti kada SDP dođe na vlast. 

- Politika SDP-a je zeleni i održivi grad Varaždin. Ne može biti cilj rušenje drveća i devastiranje zelenih površina, bez obzira što gradonačelnik govori da sadi drveće. Imate primjer Milčetićeve ulice gdje je Policijska uprava i tamo su se doslovno stara drva srušila da bi sada ostao goli asfalt. Čak i kada se mora intervenirati uz nekakvu zelenu površinu, to mora biti vrlo oprezno. Breze koje se nalaze u Trakošćanskoj uskoro će možda morati biti srušene jer će to netko reći. Mi možemo mijenjati zone i tražiti revalorizaciju koncesijske naknade, prema koncesijskom ugovoru. To ćemo i tražiti kad dođemo u Grad. Početna koncesija bila je 856 mjesta, da bi gradonačelnik Čehok 2010. godine aneksirao i pogodovao koncesionaru za dodatnih 140 mjesta - kazao je Miroslav Marković. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video