Vijesti / Politika

parking u trakošćanskoj

Platforma Budimo grad: ‘Osuđujemo devastaciju preostalog zelenila u Trakošćanskoj ulici’

Platforma Budimo grad: ‘Osuđujemo devastaciju preostalog zelenila u Trakošćanskoj ulici’
Varaždinski.hr

Priopćenje platforme prenosimo u cijelosti.

Varaždinska politička platforma Budimo grad poslala je priopćenje u kojem se osvrće na izgradnju i proširenje parkinga u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu.

Podsjećamo, jučerašnji radovi na parkingu naišli su na neodobravanje dijela stanara, srušena je jedna breza, a danas u jutarnjim satima nekoliko građana stalo je ispred ostalih breza kako bi ih sačuvali od rušenja.

Priopćenje platforme prenosimo u cijelosti.

- Osuđujemo devastaciju preostalog zelenila u Trakošćanskoj ulici. Osuđujemo potpuni izostanak bilo kakve vizije i planiranja u vođenju našeg grada. Pedeset godina rasta zelenila uništava se zbog kratkovidne odluke o proširenju naplate parkiranja u Ulici braće Radić.

- I nakon što su građani jasno izrazili svoje neslaganje s rušenjem breza i asfaltiranjem travnjaka, radovi su danas nastavljeni. Grad se nemušto poziva na „alergene iz breza“ i „smanjenu preglednost“. Pitamo se zašto ne brinu o alergenima iz ambrozije koja raste na gradskim zemljištima i zemljištima gradonačelnikovih prijatelja?

- Odgovor je jasan. Ovo je samo najnovija epizoda u filmu „Grad – to sam ja“ u kojoj je glas građana podređen interesima gradonačelnikove klike i njegovoj samovolji. Stoga pozivamo građane da svoje neslaganje s takvim vladanjem gradom izraze na svaki primjeren način. Posebno na onaj način kojeg se Ivan Čehok najviše boji – svojim glasom na predstojećim izborima - napisali su u priopćenju iz Budimo grad. 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video