Vijesti / Politika

SLUČAJ U TRAKOŠĆANSKOJ

'Breze su alergene i nije im mjesto u gradu. Ali dao sam nalog da se više ne ruši'

'Breze su alergene i nije im mjesto u gradu. Ali dao sam nalog da se više ne ruši'
Varaždinski.hr

Evo što Čehok veli o aktualnom prometno-hortikulturnom problemu...

Nastavljaju se radovi na uređenju parkirališta u Trakošćanskoj ulici, na mjestu gdje je ranije bila zelena površina. Dio građana još uvijek pazi da se ne poruše i preostale breze, nakon što ih je nekoliko već porušeno, no čini se da straha za preostala stabla više nema. Barem prema onome što govori gradonačelnik Ivan Čehok.

Vezana vijest:

protiv rušenja NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA 'Neprihvatljiva je lakoća uništavanja nečega što ovaj grad čini prepoznatljivim'

Što je točno dogovoreno sa stanarima i kakav im je projekt predstavljen, još nije do kraja jasno, no Čehok ne taji da je plan bio srušiti sve breze.

- Mi smo razgovarali sa stanasrima i rekli su da maknemo onaj dio između kolnika i nogostupa i tamo napravimo parkirna mjesta. Jer taj dio zelene površine ničemu ne koristi. A breze su srušene samo zato jer svi stručnjaci za hortikulturu vele da su breze najgore drveće za alergene. Uz ambroziju. I da breze uopće nisu za grad. Te dvije breze su najvise smetale, one su srušene. Dao sam nalog da se više ništa ne ruši - poručio je gradonačelnik u emisiji Varaždin info.

Dodao je da na svao stablo Grad sadi tri nova. 

- Tako da na ove dvije breze dolazi šest novih. Obećali smo u tri godine posaditi tisuću stabala, i to ćemo napraviti - kaže Čehok.

Gradonačelnik kaže da problem parkirališta nema veze s njegovom vlašću.

- Kad smo 2017. došli na vlast, došla mi je carina i zaprijetila kaznama jer su 2016. SDP i Habuš donijeli odluku, ali odluka nije provedena. Kad smo vidjeli odluku... 999 mjesta u gradu. Ne možete donijeti odluku, a ne provesti je! Parkiranje je problem. Naša naselja su većinom građena kad je bilo malo automobila. I što sad? Da napravimo leteća parkirališta? - pita se Čehok.

Veli da je 'bedastoća' da Trakošćanska ima problema zbog naplate kod Konzuma u Radićevoj ulici. 

- Trakošćanska ima problem navečer. Cijela je zaposjednuta, u vrijeme kad nema naplate. Moramo im dati nova parkirališta. I nema to veze s naplatom. Isto je i u Vukovićevoj, Krležinoj, na Banfici, u Zrinskih i Frankopana. Ljudi jednostavno nemaju gdje parkirati. Moramo pronaći način da proširimo gdje je god to moguće - iznosi problem gradonačelnik.

Osvrnuo se i na parking u krugu bolnice.

- Mi smo maknuli naplatu u Jurkovićevoj ulici, da oni koji idu u bolnicu mogu tamo parkirati. Jer parking u krugu bolnice uveli su SDP i Habuš, koji nas sad prozivaju - prebacio je lopticu Čehok.

picture
 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video