Vijesti / Politika

parking u trakošćanskoj

Građevinska inspekcija zaustavila radove u Trakošćanskoj, Čehok: 'Predali smo svu potrebnu dokumentaciju'

Građevinska inspekcija zaustavila radove u Trakošćanskoj, Čehok: 'Predali smo svu potrebnu dokumentaciju'
Facebook

Danas je gradilište na parkingu u Trakošćanskoj ulici zatvoreno, a gradonačelnik navodi da bi već sutra radovi mogli biti nastavljeni.

Izgradnja parkirališta u Trakošćanskoj ulici danas je stala. Naime, politička platforma Budimo grad podnijela je Građevinskoj inspekciji prijavu zbog, kako navode, mogućeg nezakonitog građenja.

Prijava je podnesena prije dva dana, a zatražili su hitno i neodložno postupanje jer iz materijala kojima raspolažu proizlazi da je u tijeku izvođenja radova došlo do kršenja propisa, ističu iz Budimo grad.

Vezana vijest:

građani čuvaju breze parking radovi na parkingu FOTO/VIDEO Građani od jutra čuvaju breze u Trakošćanskoj ulici, raspravljaju s izvođačem radova

- Takvo kršenje rezultiralo je rušenjem dvaju stabla breze i zato je nužno zaustaviti radove kako isti ne bi doveli do daljnje devastacije – napisali su iz Budimo grad.

Za poduzimanje istih koraka poslali su poziv i Gradu Vraždinu. Tražili su hitnu obustavu radova. Danas su obavijestili kako je građevinska inspekcija zabranila daljnje radove u Trakošćanskoj ulici, na tabli na gradilištu stoji 'Zatvoreno gradilište'.

- Ovo pokazuje da složna inicijativa angažiranih građana može pobijediti aroganciju i samovlast gradonačelnika i donijeti promjenu načina upravljanja Gradom. Pravila koje vrijede za svakog građana moraju vrijediti i za Grad. Nema iznimaka! - obavijestili su i zahvalili svim građanima na podršci.

Vezana vijest:

Trakošćanska, breze SLUČAJ U TRAKOŠĆANSKOJ 'Breze su alergene i nije im mjesto u gradu. Ali dao sam nalog da se više ne ruši'

Također, i varaždinski SDP, točnije kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj prijavio je građevinskoj inspekciji gradilište u Trakošćanskoj 18. veljače. 

Bosilj navodi kako se ponovno u mandatu Ivana Čehoka ruši i radi bez potrebnih dozvola i uz sumnje na nezakonitost i pogodovanje. Dodaje da je gradonačelnik lagao na njegovo vijećničko pitanje postavljeno na sjednici koja se održala u ponedjeljak, odnosno da se sada ispostavilo da ne postoje sve potrebne dozvole za ovaj zahvat.

Gradonačelnik Ivan Čehok rekao nam je da su predali svu potrebnu dokumentaciju te da je moguće da će se radovi nastaviti već sutra. 

- Inspekcija mora na prijave izaći. Oni su nas prijavili i za rotor, i za bazene na Dravi, i za obveznice. Svima su nas prijavili i nadležne službe moraju izaći van. Inspekcija je gradilište zatvorila, od nas tražila dokumente i mi smo im sve predali jer te dokumente imamo. Pretpostavljam da će se radovi sutra nastaviti. Inspekcija jednostavno mora napraviti svoj posao, zatvoriti gradilište i zatražiti dokumentaciju. Kao što je dokumentacija dana za rotor, obveznice... SDP i jedna klika konstantno prijavljuju i oni mogu usporiti radove, ali mi imamo svu potrebnu dokumentaciju. Problem je što ti ljudi ne pitaju i ne traže prvo što trebaju u Gradu, nego prijavljuju, insinuacijama i obmanama pokušavaju zaustaviti sve gradske projekte - rekao je Čehok te nastavio. 

- Od bazena na Dravi, preko rotora, obveznica, sad i ovo. Inspekcija je napravila svoje. To što se jedan dan nije radilo... Što se tiče stabala, sve sam objasnio. Ne bavimo se time i to nije naš dio posla. Za 4-5 godina će se to možda trebati vaditi pa će se onda to morati raditi po dvostrukoj cijeni. Mi smo ta stabla mislili zamijeniti novim, njegovanim stablima. Breze se dalje više neće rušiti - kazao je gradonačelnik.

Ističe da je posljednjih godina zasađeno puno više drveća nego što je to bio slučaj prije te da se sluša struka. 

- Mi danas u gradu imamo ulice i prometnice na kojima korijenje drveća diže hodne površine ili staze. Što bismo mi po njima trebali raditi? Ništa ne poduzimati? Mi radimo svoj posao. Slušamo hortikulturalnu struku, pokušavamo što je moguće više posaditi parkova i zelenih površina. U posljednje četiri godine posadili smo više nego u 8 prije toga. Građani vide tko se zalaže za zelene površine, a tko radi protiv interesa građana - zaključio je Ivan Čehok. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video