Vijesti / Politika

nova odredba

OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI U novom mandatu 13 vijećnika Općinskog vijeća i načelnik bez zamjenika

OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI U novom mandatu 13 vijećnika Općinskog vijeća i načelnik bez zamjenika
Općina Trnovec Bartolovečki

Usklađivanje sa zakonskim izmjenama određeno je i da se općinski načelnik može opozvati putem referenduma.

Općinsko Vijeće Općine Trnovec Bartolovečki u novom će sazivu imati 13 umjesto 15 vijećnika.

Jedna je to od novih odredbi koje su usklađene s posljednjim zakonskim izmjenama te uvrštene u Statut Općine Trnovec Bartoloveki te Poslovnik Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog.

– Kako općina ima manje od 10.000 stanovnika, a prema posljednjim zakonskim izmjenama, imat će samo načelnika, bez zamjenika. Ako nastupe okolnosti zbog kojih je općinski načelnik onemogućen obavljati svoju dužnost zbog duže odsutnosti ili drugih razloga spriječenosti, zamjenjuje ga privremeni zamjenik kojeg općinski načelnik imenuje uz redova članova Općinskog vijeća. Ovu odluku općinski načelnik može promijeniti tijekom mandata – pojasnio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Usklađivanje sa zakonskim izmjenama određeno je i da se općinski načelnik može opozvati putem referenduma, a raspisivanje referenduma može predložiti 20 posto ukupnog broja birača upisanih u registar birača Općine ili dvije trećine članova Općinskog vijeća.

Također, u slučaju nastupa posebnih okolnosti sjednice Općinskog vijeća mogu se održavati elektroničkim putem.

Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog donijelo je i izmjenu odluke o izborima članova vijeća mjesnih odbora na području Općine Trnovec Bartolovečki. Tako će mjesni odbori Trnovec 1 i Trnovec 2 imati po 7 članova, a mjesni odbori Bartolovec, Žabnik, Štefanec, Šemovec i Zamlaka po pet članova.

Vijeće je prihvatilo i odluku o nabavi namještaja i opreme za opremanje sobe dnevnog boravka djece u objektu Dječjeg vrtića „Zeko“ u Trnovcu u ukupnoj vrijednosti 57.275 kuna s PDV-om.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video