Vijesti / Politika

reakcija radimira čačića

ČAČIĆ O BANDIĆU 'Njegovu političku strast uvijek sam cijenio'

ČAČIĆ O BANDIĆU 'Njegovu političku strast uvijek sam cijenio'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Milan Bandić preminuo je u 66. godini života...

Varaždinski župan i predrsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić na svojem se službenom Facebook profilu osvrnuo na smrt Milana Bandića, koji je u 66. godini preminuo od srčanog udara.

Vezana vijest:

Milan Bandić IZNENADA PREMINUO U 66. GODINI Umro je Milan Bandić, dugogodišnji gradonačelnik Zagreba

Čačićevu poruku prenosimo u potpunosti.

'Milan Bandić je čovjek čiju sam neusporedivu energiju i još veću političku strast uvijek cijenio.

Upoznali smo se za vrijeme zagrebačke krize 1995. godine, kad sam ja postao predsjednik stranke, a on tajnik Gradske organizacije SPD-a i mladi gradski vijećnik.
Početkom 2000-ih smo vrlo blisko surađivali - ponekad dobro, a ponekad smo bili suprotstavljenih stavova.

Sigurno je da je Milan Bandić tijekom 20 godina bio na poziciji drugog najutjecajnijeg čovjeka u izvršnoj vlasti u RH, a objektivno, po osobnom utjecaju, daleko na najpotentnijoj funkciji.

Ostavio je trag kroz realizaciju ili podršku realizaciji niza projekata. Neki od tih projekata osporavani su s razlogom, a neki bez stvarnih argumenata vezanih uz meritum, već zbog načina i transparentnosti provedbe.

Jedan je od rijetkih koji je stvarno, a ne samo deklarativno živio posao koji je obavljao. To je sigurno bitno utjecalo na njegovo zdravlje, a obavljajući taj posao je i umro. Bez obzira na preranu smrt, vjerujem da je to bilo blisko njegovom poimanju života i smrti.

Iskrena sućut obitelji Bandić', napisao je Čačić.

Još jedna veza Bandića i Čačića su parlamentarni izbori na koje su izašli zajedno u sklopu 'Koalicije za premijera'. Čačićevi Reformisti bili su neko vrijeme i u saborskom klubu Milana Bandića, no razišli su se u kolovozu 2019. godine.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!