Vijesti / Politika

ISKUSTVO NA PROJEKTIMA

NOVA DUŽNOST Krunoslav Lukačić od veljače savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede

NOVA DUŽNOST Krunoslav Lukačić od veljače savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede
Varaždinski.hr

Zamjenik načelnika općine Sračinec, i glasnogovornik HNS-a Varaždinske županije, Krunoslav Lukačić, od veljače je imenovan posebnim savjetnikom ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

Lukačić je dužnost zamjenika načelnika obavljao volonterski, punih 12 godina. U tom razdoblju bio je zadužen za nih projekata koje je uspješno provodio, a kako kaže, uvijek ga je vodila želja za pomoći svojem kraju.

Na novom radnom mjestu u Ministarstvu poljoprivrede bit će zadužen za poslove savjetovanja, vezane uz pojednostavljenje procedura korištenja potpora u poljoprivredi i administrativnog rasterećenja i unaprjeđenja sustava kontrole javne nabave kod korisnika.

- Ministarstvo poljoprivrede kroz svoje programe ima veliki utjecaj na razvoj poljoprivrede, ali i jedinica lokalne samouprave, kako u pretpristupnom razdoblju tako i sada tijekom članstva. Tu je poznati program IPARD, gdje se po prvi put moglo prijaviti više općina i gradova sa svojim projektima, ali i pojedini poljoprivrednici su imali mogućnost sufinanciranja svojih projekata. Danas je to program Ruralnog razvoja iz kojeg se financiraju strategije razvoja, komunalna infrastruktura te društvena infrastruktura – istaknuo je Krunoslav Lukačić te naglasio da je tu i cijeli niz mjera za poljoprivrednike, od primarne proizvodnje, preko prerade do turizma.

Lukačić upravo na tom polju ima bogato iskustvo, kako u izvršnoj vlasti, tako i na provođenju projekata sufinanciranih iz Europskih fondova te poznavanjem stanja u Varaždinskoj županiji.

Spomenimo i da je radno iskustvo na projektima Lukačić stjecao i u Agenciji za razvoj Varaždinske Županije (AZRA), gdje je radio od 2011. godine, upravo na velikim projektima u poljoprivredno-prehrambenom segmetu i komunalnoj infrastrukturi. Od 2015. do 2018. godine obnašao je i mjesto direktora u Azri.

- AZRA je u periodu svog djelovanja bila jedna od najboljih i najvažnijih agencija u čitavoj Hrvatskoj, budući da smo pripremali niz projekata i za klijente izvan naše županije, a svojim iskustvom pomagali smo vrlo korisnim savjetima i na državnoj razini - rekao je bivši djelatnik i direktor Agencije.

Krunoslav Lukačić je inače rođen u Svibovcu Podravskom, a u politiku se uključuje 2009. godine kao zamjenik načenika Novoselca, a zahvaljuje svima u općini na podršci u radu, posebice načelniku Božidaru Novoselcu i pročelniku Sandru Miku.

Što se pak tiče stanja u HNS-u, ono je u proteklom razdoblju bilo prilično turbulentno, ali misli da za stranku nema bojazni.

- Iako sam fokusiran na rad na EU i nacionalnim natječajima, u političkom smislu smatram da je sazrjelo vrijeme za mlađu generaciju političara koji nisu opterećeni prošlošću, utezima kojekakvih ideologija i kojekakvih podjela. Pripadam toj mlađoj generaciji, s izraženom željom i voljom nastaviti raditi i na tom, javnom i političkom poslu, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini. Uskoro će biti prilika da o tome progovorim i puno šire i glasnije – zaključuje Lukačić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video