Vijesti / Politika

sjednica gradskog vijeća

U ponedjeljak 46. sjednica ivanečkog Gradskog vijeća, na Dnevnom redu 23 točke

U ponedjeljak 46. sjednica ivanečkog Gradskog vijeća, na Dnevnom redu 23 točke
Grad Ivanec

U sklopu sjednice odradit će se i redoviti Aktualni sat.

Opsežan je dnevni red 46. sjednice Gradskog vijeća Ivanca (23 točke) koja će se u fizičkoj nazočnosti vijećnika održati u ponedjeljak, 15. ožujka, u Kinodvorani Ivanec s početkom u 18 sati.

Razlozi tome su višestruki.

Prvo, temeljem zakonskih propisa Gradsko vijeće mora razmotriti cijeli niz izvješća za 2020. godinu.

Prije svega, to je Odluka o izvršenju proračuna u 2020. koju prate izvješća o realizaciji svih gradskih programa (komunala, kulture, socijalne skrbi i sporta), zatim, o poslovanju groblja za 2020., o radu davatelja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, o lokacijama i količinama odbačenog otpada, troškovima njihova uklanjanja, kao i o provedbi Akcijskog plana provođenja projekata u 2020. zacrtanih u strategiji razvoja Grada Ivanca za razdoblje 2014. – 2020.

Također, vijećnici će razmotriti i izvješća o poslovanju Dječjeg vrtića i Gradske knjižnice za 2020. godinu.

Drugi razlog opsežnom dnevnom redu jest prvi ovogodišnji rebalans proračuna Grada Ivanca, koji sa sobom „vuče“ izmjene svih gradskih programa.

Razlog rebalansa jest potreba da se u proračun uvrsti i preraspodijeli višak sredstava ostvarenih poslovanjem u 2020. godini, zatim, da se u njega uvrste potpore koje je Grad u međuvremenu građanima odobrio kao pomoć za sanaciju šteta od potresa, a tu je i produljenje potpornih mjera koje Grad odobrava poduzetnicima radi ublažavanja šteta koje je njihovu poslovanju nanijela korona kriza.

U tom kontekstu Vijeću se predlaže produljenje potpornih mjera poduzetnicima (sadašnje su na snazi do kraja travnja) do 31. listopada 2021.

Nadalje, pred vijećnicima će se naći i Program dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ivanca u 2021. kao i Odluka o produljenju važenja Programa razvoja industrijske zone za razdoblje 2016. – 2020. godine.

Na dnevnom redu je i prijedlog donošenja Programa gradnje i održavanja građevina odvodnje oborinskih voda za razdoblje od ove do 2024. godine.

Pred vijećnicima će se naći i odluke o donošenju novih gradskih prostorno-urbanističkih planova, o donošenju Procjene rizika velikih nesreća za Grad Ivanec, o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Grada Ivanca kao i Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Ivanca za 2021. godinu.

Gradsko vijeće izabrat će i novi Savjet mladih Grada Ivanca.

Donijet će i odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Ivanca.

Sve su to točke koje predstavničko tijelo što prije treba razmotriti i svojim odlukama omogućiti nesmetan rad i funkcioniranje Grada, s obzirom na to da su lokalni izbori blizu te da se ta kompletna tematika mora odraditi prije negoli Vlada RH donese odluku o raspisivanju lokalnih izbora i raspusti predstavnička tijela jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave.

U sklopu sjednice odradit će se i redoviti Aktualni sat.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video