Vijesti / Politika

INVESTICIJE U KULTURI

KULTURNI CENTAR Kerekesh Teatar dobiva pravo građenja kod Graberja. O tome u petak odlučuje Gradsko vijeće

KULTURNI CENTAR Kerekesh Teatar dobiva pravo građenja kod Graberja. O tome u petak odlučuje Gradsko vijeće
Marko Jurinec / PIXSELL

Za to će Gradu plaćati oko 40.000 kuna godišnje.

Ono što se već neko vrijeme najavljuje u javnosti, u petak 26. ožujka će, na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća, trebati dobiti svoj formalni epilog. Umjetnička organizacija Kerekesh Teatar dobit će pravo građenja na gradskoj parceli u Graberju, gdje će izgraditi kulturni centar.

Parcela je površine oko 5.000 četvornih metara, a objekti kulturnog centra zauzimat će do 1.500 kvadrata. Za pravo građenja Kerekesh Teatar plaćat će Gradu godišnje 41.638 kuna odnosno, u 30 godina, na koji rok se daje pravo građenja, sveukupno će uplatiti oko 1,2 milijuna kuna.

Kerekesh Teatar ima rok od dvije godine za izgradnju građevine. A nakon isteka 30 godina, vlasnik nekretnine postaje Grad Varaždin.

Vezana vijest:

kulturni projekt SVE O KULTURNOM CENTRU KEREKESH TEATRA Početak radova očekuje se u ljeto, evo što će sve sadržavati

- Kulturni centar će biti jedini izvedbeni centar u Hrvatskoj koji će imati direktnu poveznicu ljetne pozornice i unutarnje scene. Niti jedan program na otvorenom neće biti otkazan zbog vremenskih uvjeta. Sveukupni kapacitet sjedećih mjesta bit će 444 - predstavio je nedavno ovaj projekt Jan Kerekeš

Rekao je da će prostor biti veličine 1300 metara kvadratnih, na dvije etaže. Predviđa se multifunkcionalni prostor koji će okupljati razne udruge, glazbene sastave, bit će mjesto na kojem će se moći odvijati raznoliki događaji. 

Kako je najavljeno, početak radova očekuje se u ljeto 2021. godine, dok bi kulturni centar trebao biti gotov do rujna 2022. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video