Vijesti / Politika

U REVIJALNOM TONU

Čehok se našalio s Plenkovićem: 'HDZ zna da u Varaždinu ima šanse jedino ako budu mrtvi glasali'

Čehok se našalio s Plenkovićem: 'HDZ zna da u Varaždinu ima šanse jedino ako budu mrtvi glasali'
Grad Varaždin

Gradonačelnik se osvrnuo i na zanimljivu izjavu HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Alena Runca...

Jučer je Jutarnji list izvijestio kako je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok 'bocnuo' premijera Andreja Plenkovića prilikom njegova posjeta Varaždinu, rekavši mu da 'HDZ zna da u Varaždinu može pobijediti samo glasovima mrtvih'. 

Vezana vijest:

politički sukob SPORAN LETAK Budimo grad i SDP prozvali Alena Runca zbog trošenja javnog novca za vlastitu promociju

Odnosilo se to na, podsjetimo, aktualni slučaj HDZ-ovog kandidata za varaždinskog gradonačelnika, Alena Runca, koji je, kao direktor gradskog komunalnog poduzeća Parkovi, ovih dana s računima za grobnu naknadu građanima poslao i letak sa svojom slikom. Novinarka ovog nacionalnog dnevnika pitala je Plenkovića za komentar te situacije, no on je, kako stoji u vijesti, izbjegao odgovor. 

Iste večeri Varaždinske vijesti su iznijele kako 'Čehok ima iznimnu socijalnu inteligenciju koja ga čini superiornim i nema šanse da je pred visokim gostom izrekao staru, lokalnu dosjetku'.

Vezana vijest:

Alen Runac, Miroslav Marković, Dubravka Novak reakcija na prozivke Runac o spornom letku: 'Cilj je bio transparentno navesti u što smo ulagali novac i u što planiramo ulagati'

No Čehok nam je danas potvrdio da je točno da je to rekao Plenkoviću. 

- Ma to je bila šala. Novinarka je upitala premijera o direktoru groblja, na što joj je on rekao da će ga sad pitati o tome. A ja sam dodao: 'Pa naravno da ste postavili direktora groblja kao kandidata, kad znate da u Varaždinu imate šanse jedino ako budu mrtvi glasali'. Na to se on nasmijao, to je bila jedna obična šala, a ne moj politički stav - kaže Čehok.

Istovremeno, jučer je Runac u svojoj izjavi kritički dotaknuo i aktualnog gradonačelnika. Varaždinski HDZ, naime, učestalo ponavlja da ta stranka s varaždinskim problemima iz prošlosti i sadašnjosti nema nikakve veze jer nije obnašala vlast u gradu u proteklim mandatima. 

-  HDZ ovdje preko 20 godina nije bio u izvršnoj vlasti i nagomilali su se ogromni problemi. A nemojmo zaboraviti tko je vodio Grad Varaždin kad su se ti problemi nagomilali: HNS, SDP i Ivan Čehok. Mi smo ovdje da to konačno krenemo rješavati — rekao je Runac za eVaraždin.

Upitan za komentar Runčeve izjave, Čehok se prvo samo nasmijao. 

- HNS, SDP i Čehok nisu sigurno u isto doba vodili grad. A HNS jest neko vrijeme bio u Gradskom poglavarstvu, kada i HDZ. U tadašnjem mojem poglavarstvu. Gospodin Runac jako dobro zna, kao direktor gradske tvrtke, kako ja vodim Grad. Grad se vodi na osnovu zakona, podzakonskih akata te ekspertiza i mišljenja struke. Ova njegova izjava vjerojatno je u funkciji kampanje, ne osvrćem se previše na to, sve je to dio predizbornog folklora - komentirao je Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video